Wygląd forum

LVL UP - forum
Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Ostatnio wygląd forum uległ zmianie, jednak pojawiły się głosy że drzewiej lepiej bywało. Discourse ma kilka opcji wyglądu kategorii, tak więc zrobiłam screeny wszystkich, poniżej ankieta. Niech wygra najlepszy wygląd ;)

1. Obecny wygląd forum - bullet Screenshot%20from%202018-06-13%2013-18-08%20bullet|690x463

2. Kolorowe paseczki - bar Screenshot%20from%202018-06-13%2013-20-13%20bar|690x466

3. Poprzedni wygląd forum - box Screenshot%20from%202018-06-13%2013-21-11%20box|690x468

4. Najbardziej minimalistyczny wygląd - none Screenshot%20from%202018-06-13%2013-21-51%20none|690x457

[poll type=regular]

• Wygląd typu bullet
  • Wygląd typu bar
  • Wygląd typu box
  • Wygląd typu none [/poll]

Edit: Chciałam być fajna i zrobić wybór obrazkami, jednak coś poszło nie tak i obrazki zmniejszyły się.

Patbox
Patbox

Nie widzę różnycy...

Aylin:

drzewiej :thinking:

Aylin

Podpowiem - chodzi o wygląd kategorii. Dla niektórych może to być dość istotne :slight_smile:

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zagłosowałem na box - byłem do niego przyzwyczajony, a te boxy nie wyglądają źle. Gdybym miał wybrać inny niż box, byłby to bar.

anon10657637
anon10657637

A nie można dać użytkownikowi możliwość wyboru własnego stylu tylko i wyłącznie dla siebie?

Aylin

Niestety, póki co to jest ustawienie dla całego forum dla wszystkich. Spróbuję pokopać oficjalne forum, może dowiem się czy przewidują takie ustawienie jako indywidualne.

DoreK
DoreK α-tester v3

Zauważyłem tą zmianę i od razu zacząłem hejtować krytykować na discordzie :kappa: Jestem za box, najlepszy ze wszystkich według mnie.

Patbox
Patbox

Ja też jestem za Box... :kappa:

Lempik
Lempik

Nie można powiedzieć, który z wyglądów jest najlepszy. Ale przyzwyczajenie to druga natura. Dlatego źle znoszę zmiany wyglądu różnych serwisów. Bo na użytkowników taka zmiana spada znienacka, z zaskoczenia. I nagle nie wie, co się dzieje, nie może się zorientować. Natomiast admini się do zmian mogą przyzwyczaić powoli, powoli się oswajają z myślą, że teraz będzie inaczej, więc dla nich nie ma tego wstrząsu, jakiego doznaje zwykły użytkownik.