Wymuszenie PHP na danej subdomenie

Zombie
directadmin
ZnaQu
ZnaQu

Witam, chciałbym wymusić php 5.6 na subdomenie poprzez .htaccess, niestety narazie bez większego sukcesu. Mam normalnie ustawione 7.2, ale GM amxbans nie działa na 5.7+

Dałoby radę jakoś ustawić ?

Infinity
Infinity

Z tego co się orientuje to nie, musisz zrobic downgrade do 5.6/5.7. Chyba, że DA daje jakąś opcje o której nie jestem świadom.

ZnaQu
ZnaQu

Niestety downgrade nie wchodzi w grę bo IPS 4.2.x wymaga 7.0+

Infinity
Infinity

Tak przy okazji to dasz rade jakies konkretne bledy dac jakie otrzymujesz? Bo z założenia powinno być wstecznie kompatybilne, więc powinno działać na 7. Możliwe, że brakuje ci jakiś pojedynczych modułów/bibliotek? Dawno amxbansa nie widzialem na oczy, wiec tez nie pamietam jak to wygladalo.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Jeśli korzystasz z hostingu WWW w lvlup to wersję PHP ustawia się na całym koncie. Nie ma możliwości ustawiania wersji PHP per subdomena czy domena. Ze względu na izolację klientów, każdy klient dostaje swój własny proces PHP, nie jest jednak możliwe aby były w różnych wersjach o ile mi wiadomo.

Alternatywnie możesz dodać drugie konto hostingu WWW na którym ustawisz inną wersję PHP.

ZnaQu
ZnaQu

Nie ma żadnego błędu, zwyczajnie strona się nie wyświetla

Infinity
Infinity

Jeśli sie nie wyswietla to poszukaj bledu w logach. Na VPS jest to możliwe (/var/log), przy hostingu zapewne masz logi gdzieś przed folderem public_html (?, not sure). Poszukaj.

Jeśli nie to jedyna opcja tak jak SystemZ napisał, czyli drugie konto www.

ZnaQu
ZnaQu

Ogólnie poszukałem trochę i znalazłem, że dalej prowadzą projekt AmxBans znalazłem wersje stable 6.13 i wrzuciłem pliki do czystego katalogu /bany Po wejściu na strone Error 500 LOGI: https://pastebin.com/ntC2cRnL

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

We wklejonym logu na pierwszy rzut oka widzę tylko ostrzeżenia, żadnych błędów więc ciężko znaleźć przyczynę z dostępnych informacji. Musiałbyś włączyć raportowanie błędów (debugging) w PHP i wtedy zamiast pustej strony (jak obstawiam) z błędem 500 powinieneś zobaczyć poszczególne błędy.

Upewnij się że na czas rozwiązywania błędów masz włączone display_errors w ustawieniach PHP. Edytuje się to w tym samym miejscu co wielkość wysyłanego pliku

https://lvlup.rok.ovh/t/limit-wielkosci-wysylanego-pliku-php-ini/592

Jak będziesz mieć treść poszczególnych błędów to można badać dalej :slight_smile: