Zajęcie na wolny czas

Pytania i problemy
mac_P
mac_P

Witam, przychodzę do Was z pewnym zapytaniem. Mianowicie, czym mogę zająć się w wolnym czasie? Chodzi mi oczywiście o coś związanego z IT. Mówiąc jaśniej - mam około godzinki dziennie wolnego czasu (dla siebie) i żywcem nie mam co z nim zrobić. Nie mam zamiaru oglądać non stop Netflixa, grać w gry lub przeglądać portale społecznościowe. Tak samo ciężko mi przeznaczyć ten czas na naukę (chodzę do I klasy LO). Chciałbym się czegoś nauczyć, co pomoże mi w późniejszym studiowaniu informatyki. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :slight_smile:

Pozdrawiam!

2KKgfx
2KKgfx Regularny

mac_P:

ciężko mi przeznaczyć ten czas na naukę

mac_P:

Chciałbym się czegoś nauczyć, co pomoże mi w późniejszym studiowaniu informatyki.

pobrane|315x160

Jeżeli chciałbyś się czegoś nauczyć z informatyki to polecam C++ czy inne przydatne języki. :kappa:

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

IT to szeroka branża, tak więc na początek zrób rozeznanie co najbardziej Ci "leży". Przykładowo:

• składanie PC
  • ogarnięcie sieci w domu (routery, kabelki, takie tam sprawy)
  • malinka do zabaw wszelakich, choćby wycinanie reklam na domowej sieci
  • programowanie (frontend lub backend, dobór języka/frameworka/bibliotek, git...)
  • ładne rzeczy czyli grafika komputerowa (fotoszopki, korekcja zdjęć, cięcie grafiki pod strony...)
  • ładne rzeczy w ruchu (montowanie wideo, użycie Blendera do modeli 3D)
  • obróbka dźwięku

I wiele innych rzeczy które mogą się przydać, np. zaawansowana matematyka i fizyka są niezbędne do tworzenia silników gier.

mac_P
mac_P

W pierwszym przypadku chodziło mi o naukę szkolną.

Bardziej skupiłbym się na programowaniu.

artur9010
artur9010
system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.