Zapis do regulaminu o korzystanie z VPN przy przeglądaniu forum

Off topic
idailygaming
idailygaming

Czy w regulaminie forum lub strony mogę dodać zapis aby użytkownicy korzystali z VPNów dla własnego bezpieczeństwa podczas przeglądania forum czy jest to niezgodne z prawem RP?

anon10657637
anon10657637

Ja bym tego nie dał jako nakaz, a zalecenie - lepiej brzmi, wtedy na pewno taki zapis będzie legalny. No, o ile na swoim forum nie masz zamiaru publikować pirackich treści.

idailygaming
idailygaming

anon10657637:

Ja bym tego nie dał jako nakaz, a zalecenie Oki, dzięki. To dodam to jako zalecenie bezpieczeństwa przeglądania forum.

anon10657637:

o ile na swoim forum nie masz zamiaru publikować pirackich treści.

A treści pirackich nie zamierzam publikować na forum.

Do adresów ip użytkowników z mojego forum i tak nie mam dostępu, bo nie są nigdzie wyświetlane ani zapisywane w bazie danych. :)

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

mogę dodać zapis aby użytkownicy korzystali z VPNów dla własnego bezpieczeństwa podczas przeglądania forum

powiem od siebie że z zasady rzadko wyłączam VPN, a jak korzystam z neta mobilnego to i tak jest mi wszystko jedno bo i tak przy prze logowaniu i będę miał inne IP.

a dla potoczny Kowalski i tak ma to w d...e bo obserwuję jak znajomi korzystają z różnych usług stron etc. ze swojego IP. więc nawet jak będzie zapis o VPN to i tak większość to oleje a jak nawet nie oleją to nie wejdą bo ( nie będą instalować montować VPN bo po co mu to etc. itp. )

tyle ode mnie ;-)

Infinity
Infinity

Moje zdanie podobne do kolegów wyżej, nawet jakby taki "punk" został dodany ala "Każdy użytkownik powinien dbać o swoje bezpieczeństwo a co za tym idzie używać usługi VPN." to i tak wszyscy ten punkt będą olewać. Obowiązku też nie ma co wdrażać, bo po prostu przy czymś takim userki odejdą i nie będą kombinować z tym.