Zapowiedź nowych darmowych subdomen dla klientów lvlup.pro

LVL UP
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Sądzę że w momencie wycofania hostingu MC z oferty lvlup.pro subdomena hostmc.pl przestała być trochę aktualna na ten moment.

Niekoniecznie każdy klient chciałby być kojarzony z Minecraft'em więc pomyślałem o nowych subdomenach, przynajmniej trochę kojarzących się z nazwą firmy.

Aktualna lista domen które będą do wyboru, jest szansa że do tej listy dojdzie jeszcze kilka pozycji:

• upp.pl
  • up1.eu
  • up1.xyz

Co do momentu wprowadzenia, ciężko podać mi konkretną datę jednak kwestia serwerów DNS jest aktualnym priorytetem na listopad i grudzień.

SP24
SP24

Te subdomeny będą dostępne tylko dla klientów hostingu WWW?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Będą dostępne dla wszystkich klientów lvlup.pro z przynajmniej jedną dowolną aktywną usługą. Planuję dostarczenie darmowej strefy DNS tak aby nie było potrzebne korzystanie z hostingu WWW, dzięki temu będzie można z panelu klienta dodać sobie subdomenę i łatwo podpiąć pod VPS bez większej znajomości technicznej.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Osobiście jestem za upp.pl.

Czy subdomeny hostmc.pl w dalszym ciągu pozostaną do użytku w panelu?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Timo:

upp.pl

Miałem nadzieję że się spodoba ☺️

Timo:

Czy subdomeny hostmc.pl w dalszym ciągu pozostaną do użytku w panelu?

Tak, będą cały czas wspierane. Może w pewnym momecie nie być możliwe ich tworzenie na jakiś czas ze względu na zmiany w jaki sposób będą one przydzielane (nowy system obejmujący początkowo tylko nowe subdomeny) ale ogólnie domena hostmc.pl jest istotna gdyż jest ona wpisywana jako NSy do domen naszych klientów więc prędko z niej nie zrezygnujemy :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

Ja też jestem za upp.pl, ładne całkiem :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Domeny podane w pierwszym poście są już gwarantowane gdyż zostały zakupione przez lvlup.pro, pozostaje teraz tylko kwestia kiedy wejdą dla klientów 😛

DoreK
DoreK α-tester v3

Aaa ok, rozumiem :D Świetny pomysł z takimi subdomenami, ponieważ samo hostmc nie było zbytnio atrakcyjne 😄