Zbyt mały limit ilości znaków w tytule ticketa

Rozwiązane
nagrodzone, panel-lvlup-pro
KMatuszak
KMatuszak Weteran

40 to zdecydowanie za mało, proponuję 60 🙂

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Pierwsza wersja na dev zakładała 30 znaków. Celowo jest mało, to ma być krótkie aby obsługa wiedziała w jakie zgłoszenie wchodzi. Nic więcej. Mieliśmy sporo osób które pisały nie wiadomo jak długie rzeczy a wystarczyły 2-3 słowa.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Niestety nie mogę się zgodzić, moje tytuły nie są zbyt rozbudowane a co drugi jest teraz zbyt długi, skoro panel v2 pozwalał na więcej to czemu panel cofa się zamiast rozwijać? :thinking:

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Nie zawsze więcej znaczy lepiej. Przetestujemy kilka tygodni i wyciągniemy wnioski. Jeśli tytuły nie będą odwzorowywać tego co jest w zgłoszeniu to pomyślimy o zmianie.

Póki co cel jest taki aby szybciej móc obsługiwać zgłoszenia, więcej znaków w tytule w tym przeszkadza bo czytanie listy powiedzmy 50 otwartych zgłoszeń jednak trwa.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Z doświadczenia mogę napisać że tytuł powinien być krótki i zwięzły np. transfer środków czy problem z siecią, łatwiej się to czyta a więcej informacji powinno być i tak zawartych w treści zgłoszenia. Niestety często nijak ma się to do rzeczywistości i tego co zastaję w zgłoszeniach 😶

KMatuszak:

40 to zdecydowanie za mało, proponuję 60

Od swojej strony mogę zasugerować całkiem inne rozwiązanie tego problemu - gotowe tytuły przypisane do kategorii. Wtedy po wyborze kategorii np. "Płatności/Portfel" dostępne byłyby tytuły Transfer środków, Problem z doładowaniem, Inny problem dotyczący płatności czy coś podobnego. To skróciłoby wypełnianie formularza a klient mógłby skupić się na opisaniu problemu niż na wymyślaniu tytułu.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Sprawa jest już nieaktualna. Poszliśmy drogą którą zasugerowała @Aylin w poście wyżej.

Aylin:

Od swojej strony mogę zasugerować całkiem inne rozwiązanie tego problemu - gotowe tytuły przypisane do kategorii. Wtedy po wyborze kategorii np. “Płatności/Portfel” dostępne byłyby tytuły Transfer środków, Problem z doładowaniem, Inny problem dotyczący płatności czy coś podobnego. To skróciłoby wypełnianie formularza a klient mógłby skupić się na opisaniu problemu niż na wymyślaniu tytułu.

19.02.2021 zmieniliśmy sposób tworzenia zgłoszeń, nie trzeba już wpisywać tematu: https://lvlup.rok.ovh/t/dziennik-zmian-lvlup-pro-2021/17327/#17?u=systemz