Czy można jakoś przez php wykołać komende w putty (ssh)? Hosting www mam zakupiony lvlup ale vps na inny hostingu. Czy da sie jakos wywołac ta komende przez strone www (php)?
Czy można jakoś przez php wykołać komende w putty (ssh)? Hosting www mam zakupiony lvlup ale vps na inny hostingu. Czy da sie jakos wywołac ta komende przez strone www (php)?
Nie wiem czy o to chodzi, ale trzeci i czwarty pakiet na hostingu www w lvlup ma opcję dostępu SSH. Możesz skorzystać też z crontaba ;)
mi chodzi o to czy da sie jakos zainstalowac pakiet php-ssh2 na hostingu www?
Czy takie cos moze dzialac? (wywolac komende na vps przez strone www)
Co do komendy nie jestem pewny, ale że tak zapytam - nie łatwiej będzie ustawić crontaba na docelowym VPSie?
a może
mi chodzi po prostu o to że gdy wejde na strone www to jest przycisk "wlacz" i gdy klikne to strona www wywoluje komende na danym vps przez ssh. To tyle. (Hosting www i vps nie na tej samej maszynie)
Na pewno nie będzie to bezpieczne, jak wpakujesz w kod strony w czystej formie login i hasło do VPSa..
To jest jakas jeszcze jakas mozliwosc zeby wykonac komende na vps przez php lub cos innego ale przez strone www?
Może stworzysz skrypt, po którego wykonaniu VPS go odbierze i wykona jakąś komendę? W każdym razie - na pewno nie w taki sposób, jak przedstawiłeś wyżej z php 😄
Poproszę lajki
ok to nic szukam dalej thx