Witam zlecę instalację panelu ptreodactyl oraz jego konfiguracje na moim serwerze dedykowanym
Witam zlecę instalację panelu ptreodactyl oraz jego konfiguracje na moim serwerze dedykowanym
Szczerze to nie polecam takich działań ze względu na bezpieczeństwo. Nie lepiej posłużyć się poradnikiem? https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-panelu-pterodactyl-i-uruchomienie-serwera-spigot-na-vps-kvm/8116
jak probuje sam to ciągle mam jakieś błędy nie wiem jak wgrać
Zapraszam PW :)
Problem się zacznie jak coś się posypie i nie będziesz miał zielonego pojęcia co jest nie tak, bo sam tego nie stawiałeś.
Nie polecam takiego podejścia, bo to jest odkładanie problemów na później.
Czy koniecznie musisz mieć pterodactyla? Ja go próbowałem zainstalować z dwadzieścia razy (patrz wątek Rozważam serwer MC...) i poległem. Potem zainstalowałem panel PufferPanel i wszystko było bez problemu.
A tak właściwie po co zapychać miejsce panelem. Jeśli stawiasz serwer to zakładam, że masz chociaż podstawowe pojęcie o Linuxie i strukturze plików serwerowych. Generalnie według mnie jest to tylko marnowanie zasobów
Też tak uważam, poza tym bawienie się pterodactylem to jest marnowanie czasu na rozwiązywanie problemów, osobiście nie polecam xD
To jaki inny panel mam wybrać?? jak nie polecacie pterodactyla?
najlepiej to żaden :) a jak już tak bardzo potrzebujesz panelu to pufferpanel może
Nie chce nic mówić ale Pterodactyl bazuje na Pufferpanel więc problemy mogą być wspólne
to wiem, pufferem się nie bawiłem, zasugerowałem się odpowiedzią @Lempik
PufferPanel jest prostszy. Naprawdę nie miałem żadnego problemu z instalacją.
@Lempik do tej pory korzystasz z PufferPanelu czy juz sie przeniosłes na innyy?
Ciągle korzystam i nie mam zamiaru instalować czegoś innego. Skoro działa, to po co w tym grzebać?
@Lempik zapewne korzsytałes z tego poradnika : https://lvlup.rok.ovh/t/tut-instalacja-pufferpanel-dobra-alternatywa-dla-aimpanel-i-nie-tylko-minecraft-cs-go-terraria-tf2/1058
masz zainstalowany frontend i backend na jednej maszynie?? czy nie?
Szczerze mówiąc, już nie pamiętam, z jakiego poradnika korzystałem, bo to poszło tak szybko, że mi się nie zapisało w pamięci. Ale co dotyczy Pterodactyla, to korzystałem z poradnika Dorka i poradnika na stronie Pterodactyla (bo to robiłem tyle razy, że głowa pamięta). W każdym razie mam wszystko na jednej maszynie.
W swoich notatkach mam:
Wszystkiego się uczyłem od zera (niektórzy pamiętają moje głupie pytania zdradzające moją całkowitą niewiedzę) i robiłem tak (po podstawowych sprawach jak instalacja edytora joe i ustawiania strefy czasowej):
Ogolnie mogę ci ten panel zainstalować bez problemu pisz pw

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.