Zmiana IP logowania na serwer minecraft

Zombie
vps, minecraft, domena
noobVps
noobVps

no wiec tak mam swojego Vpsa, w pliku serwer properties podałem IP mojego servera vps i jest on numeryczny a bardzo chciał bym mieć np nazwaserwera.pl Co mam zrobić proszę krok po kroku :) jezeli bedzie numeryczny adres vps to jest to niebezpieczne dla serwera ?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

noobVps:

jezeli bedzie numeryczny adres vps to jest to niebezpieczne dla serwera ? Teoretycznie nie, ale będzie ciężko go zapamiętać.

Musisz wykupić domenę na np. lvlup.pro lub innym serwisie, gdzie możesz zakupić domenę. Następnie, po zakupie domeny, tworzysz wpis SRV lub wpis A i gotowe ;)

Lempik
Lempik

Skoro ja dałem radę, to nie widzę powodu, dlaczego ktoś inny nie dałby rady. Zgodnie z tym, co mi tutaj doradzali, kupiłem domenę w OVH: https://www.ovh.pl/domeny/. Domeny .makeup i .rich lekko przekraczały mój budżet, wybierałem pomiędzy .eu i .ovh (.ovh najtańsza). Jak już kupiłem, to w panelu klienta było stosunkowo łatwo, nie musiałem tutaj pytać, wszystko udało mi się zrozumieć z panelu klienta i wyszukiwarki (google).

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

W razie czego pisz śmiało na forum, a my pomożemy ;)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Gdybyś zdecydowałbyś się na domenę i hosting WWW w lvlup to wszystko ogranicza się do jednego wpisu A. W razie czego możemy też wtedy dodać go za Ciebie jeśli napiszesz zgłoszenie:

https://lvlup.rok.ovh/t/podpiecie-vps-pod-domene/818

noobVps
noobVps

I tak się chyba stanie kupie na lvup, ale ustawić chce sam, trzeba sie uczyć ! no chyba że polegne to poprosze o pomoc :)

noobVps
noobVps

w panelu muszę kupić strone www i wystarczy czy muszę jeszcze pisać i kupić domene ?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

noobVps:

czy muszę jeszcze pisać i kupić domene ?

Musisz pisać, hosting WWW to nie domena ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.