DoreK:
Kolejny raz zostałem utwierdzony w przekonaniu, że zakaz podawania innych form kontaktu niż PW jest idiotyzmem.
Zgodność z prawem może wydawać się dla niektórych zbędna ale jako legalnie funkcjonująca firma musimy się dostosować do RODO a ten sposób wydawał nam się najbardziej rozsądny.
Dzieje się tak głównie za sprawą trochę zbyt płynnych (mało konkretnych) definicji danych osobowych.
Ten temat był lekko poruszany na forum lub na discordzie, zdaje się że @Libter ma tu podobne zdanie.
Dodatkowo trzeba brać pod uwagę że nie każdy na rynku może być uczciwy a także chcemy uzyskać więcej rejestracji użytkowników na forum a nie mniej aby budować społeczność. Więcej użytkowników to większa szansa na więcej treści.
Z racji tych czynników rynek obecnie jest dostępny dla całkiem zaufanych użytkowników (TL 2), jak dla mnie wartość wątków w tej kategorii teraz wzrosła, jest mniejsza szansa naciąć się na ewentualne szkodniki.
DoreK:
Ograniczajcie jeszcze bardziej użytkowników - to forum zaczyna być z każdym dniem coraz bardziej bezużyteczne.
Chciałbym zawrócić uwagę na fakt że #rynek istnieje tylko dlatego że chcecie tej kategorii jako społeczność więc ją dajemy. Głównie sprzedajecie tam WPLN których sprzedaż nie jest dla nas jako lvlup.pro korzystna, obstawiam że dużo trudniej byłoby użytkownikom to sprzedać poza forum. To jasno pokazuje że idziemy wam na rękę. Niestety nie zawsze możemy powiększać uprawnienia, czasami musimy je zmniejszyć.
Gdyby nie zależało nam na naszych użytkownikach, nie byłoby tej kategorii wcale gdyż jest to najbardziej problematyczna i kosztowna część forum.
Z tego powodu sądzę że ograniczenie dostępności jest nadal lepszym rozwiązaniem niż jej usunięcie.
Pamiętaj że istnieją serwisy specjalizujące się w ogłoszeniach kup/sprzedaj.
Nie planujemy rozwijać kategorii rynek na większą skalę bo nie po to powstała, wystarczy zerknąć na regulamin że chodzi tu o okazjonalną sprzedaż i sądzę że tą funkcje realizuje OK.
Zachęcam do podawania swoich propozycji rozwiązywania problemów które dostrzegacie.
Samo narzekanie niestety niewiele zdziała podczas gdy obsługa serwisu już poświęciła na to sporo czasu (oraz środków) oraz jak dla mnie temat wydaje się wyczerpany. Świeże pomysły są zawsze mile widziane 😎