Zmienianie pakietu

W toku
panel-lvlup-pro
NetKu
NetKu

Zmienianie pakietu

Mam propozycje na utworzenia przycisku "Zmiana pakietu" pomyślałem że może to być fajny pomysł ponieważ nie każdy chce czekać kilka dni na odpowiedź supportu.

To jest moja propozycja jak to może wyglądać:

Guzik zmiany pakietu obok opłacenia vps. obraz|404x157

Po kliknięciu "Zmień pakiet" pokazuje się coś takiego:

obraz|447x499

Tutaj można zmienić pakiet a następnie go kupić.

Po co coś takiego? Pewnie niektórzy chcą zmienić pakiet w szybkim tempie wiedzieć ile dokładnie kosztuje itp. Myśle że to by było o wiele wygodniejsze niż pisanie ticketa.

Ważne!

Wiem że nie którzy mają inne zdanie co do tego ale to tylko moja propozycja.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Pracujemy nad tym od kilku lat :slight_smile:

Głównym utrudnieniem jest przenoszenie VPS na inny węzeł gdy nie ma już na nim miejsca aby powiększyć VPS (większość przypadków).

W tym roku doczekaliśmy się wreszcie migracji bez wyłączania VPS więc jest już znaczny postęp w tej dziedzinie. Na samym początku zaoferujemy kliknięcie i stworzenie gotowego ticketa z szablonu tak aby przyspieszyć znacznie cała czynność. Tutaj jest ta zależność, że musimy jeszcze dodać obsługę ticketów do v4.

Pantoflarz
Pantoflarz

Piszę to z czystej ciekawości, bo nie sądzę że to jakaś bardzo ważna funkcja, ale padło stwierdzenie

SystemZ:

Na samym początku zaoferujemy kliknięcie i stworzenie gotowego ticketa z szablonu tak aby przyspieszyć znacznie cała czynność. Tutaj jest ta zależność, że musimy jeszcze dodać obsługę ticketów do v4.

z tego co wiem, to juz jest gotowe.

Co jest kolejnym krokiem w tej sprawie? Pytam aby popchnąć temat i zobaczyć co i jak :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Hej, dobrze, że pytasz :slight_smile:

Następnym naszym zadaniem w tej kwestii będzie dodanie przycisku "Zmień pakiet" niedaleko przycisku do przedłużania ważności oraz stworzenie kodu w panelu klienta który

• wyświetli możliwości na jakie pakiety da się przejść z obecnego
  • wypełni dane usługi oraz pożądany nowy pakiet w tickecie
  • wyśle do nas ticket

Mamy już wewnętrzny ticket na tą funkcjonalność.