[1.15.2] MC-DCraft.pl | Survival z wieloma możliwościami!

Projekty użytkowników
DoreK
DoreK α-tester v3

|350x101

Survival z wieloma możliwościami!

Witaj na prezentacji serwera DCraft. Na wstępie ważna informacja: jest to serwer premium, zatem jeżeli jesteś piratem - sio stąd albo kup grę :<

Poniższa prezentacja przedstawi Ci podstawowe aspekty serwera :)

|750x150 Adres: MC-DCraft.pl Wersja: 1.15.2 Typ: survival Premium: wymagane

|750x150 DCraft jest serwerem survival - rozgrywka polega na przetrwaniu. Walcz z potworami, zdobądź jedzenie, zaopatrz się w surowce oraz bloki i zbuduj to, czego dusza zapragnie!

Na serwerze nie ma też teleportacji - zamiast niej można korzystać z tradycyjnych metod transportu. Aby ułatwić grę ze względu na brak teleportacji, wprowadziliśmy kilka rozwiązań: przyspieszone poruszanie się po ścieżkach, szybsza kolej czy możliwość namierzenia cuboida i gracza za pomocą kompasu. Przy respawnie, jeżeli nie ma się ustawionego domu w łóżku, następuje losowa teleportacja.

DCraft to serwer survival, gdzie głównym założeniem jest nie tylko przetrwanie, a także budowanie i handel. Możesz zbudować wszystko, co wpadnie Ci do głowy, oczywiście zgodnie z zasadami. Walka jest dobrowolna - to Ty decydujesz, czy chcesz mieć włączone, czy wyłączone PVP. Ekipa serwera nie ma wpływu na handel - wszyscy są równi!

|750x150 Na naszym serwerze nie musisz się martwić o swój majątek! Swoje budowle możesz zabezpieczyć darmowym regionem (cuboidem), a kontenery, drzwi i inne rzeczy zablokować przy użyciu LWC. Dzięki pluginowi CoreProtect, każdy grief można cofnąć - wystarczy, że poprosisz o to za pomocą zgłoszenia (ticket).

|750x150 Serwerową walutą są "hajsy". Zdobyć je można na kilka sposobów - wymianę złota na hajsy w kantorze oraz łowienie ryb. Dodatkowo serwer oferuje możliwość tworzenia sklepów oraz skupów.

|750x150 To nie wszystko! Zapoznaj się z możliwościami serwera:

• zabezpieczenie terenu cuboidem
  • zabezpieczenie kontenerów, drzwi, furtek itd. za pomocą LWC
  • szybsze poruszanie się po ścieżkach
  • szybsza kolej
  • grawitacja na drzewa
  • zarabianie przez wymianę złota na hajsy
  • możliwość tworzenia sklepów i skupów
  • specjalna wtyczka na tworzenie mebli i ozdób
  • możliwość zdobycia głowy po zgonie gracza/moba
  • możliwość wymiany głowy na ozdobną
  • wyłączanie oraz włączanie trybu walki
  • rejestrowanie każdego zniszczenia/postawienia bloku oraz możliwość cofnięcia zmian
  • możliwość podpisania siodła i dywanu
  • możliwość zdjęcia właściciela ze zwierzęcia
  • możliwość przechowywania punktów doświadczenia w butelkach
  • możliwość namierzenia cuboida/gracza za pomocą kompasu
  • system zgłoszeń (ticketów)
  • rozwinięty system łowienia umożliwiający też zarabianie
  • możliwość tworzenia wind, bram oraz mostów
  • serwerowe postępy
  • i wiele więcej!

|175x175 Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj! https://MC-DCraft.pl https://fb.com/DCraftPL https://discord.gg/r6Xqp5A

Jakub
Jakub

Serwer prezentuje się okej. Znając właściciela projekt będzie dopracowany.

Powodzenia @DoreK :D

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Brzmi ciekawie, może się skuszę zajrzeć o ile moja mania na MC nie zginie do czasu startu ;d

2KKgfx
2KKgfx Regularny

Życzę powodzenia ;).

DoreK
DoreK α-tester v3

Mamy zamknięte beta testy, jeżeli chcesz poodkrywać parę błędów to napisz, to dodam do whitelisty ;) @2KKgfx dzięki!

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro
Dudix
Dudix

Jeżeli chodzi o premium dużo osób są piratami bo kupili z nielegalnych źródeł (czytaj wycieków)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Mając premium ban bardziej boli, tak po prostu. To hamuje niektórych, zwłaszcza jak już dorobią się czegoś na serwerze.

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Uprzątnięto ten bajzel, jest już lepiej. Beep beep, RODO przyjechało :kappa:

Glenor
Glenor

Z prezentacji brzmi ciekawie 😛 Powodzenia :D

kotyk
kotyk Regularny

Widziałem podobny projekt, ale tam już troche jest nagriefowane i fajnie tak już na czystym pograć :slight_smile:

FairGames
FairGames

Nic wartego uwagi, jest masa serwerów tego pokroju. Prezentacja taka średnia więc nie polecam

Kamilkime
Kamilkime Regularny

Jako obecny programista tegoż serwera - zdecydowanie polecam. W końcu jak najwięcej osób ma zobaczyć cuda ukryte w tych pluginach 😈

DoreK
DoreK α-tester v3

Kamilkime:

zobaczyć cuda ukryte w tych pluginach

Osz ty mendo, sprawdzę kod :kappa:

krzmaciek
krzmaciek

Z chęcią wejdę i zobaczę jak się u was gra, jednak wiele rzeczy, które przedstawiliście w prezentacji jest powszechnych na serwerach typu survival.

DoreK
DoreK α-tester v3

Podbijam, start już jutro o 18:00! 🎉

kotyk
kotyk Regularny

Postaram się tam być :D

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam

DoreK
DoreK α-tester v3

@Bump banned

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Gracz do gracza nie może się teleportować, a po pierwszym wejściu na serwer/po zgonie, zostajeny przeteleportowani w losowe miejsce.

Czepiasz się słówek 😦

DoreK
DoreK α-tester v3

Idąc Twoim tokiem rozumowania po zgonie gracz w ogóle nie powinien wejść na serwer, no bo w innym przypadku zostałby przeteleportowany xD

DoreK
DoreK α-tester v3

Podbijam

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam

Jakub
Jakub

Serwer trzyma się dobrze, polecam!😄

kotyk
kotyk Regularny

Moja historia z serwerem

Na start kiedy były lagi i ludzi za FastBreaka wywalało to kupiłem wtedy VIPa, by wesprzeć dorkeka i dać staffowi na ryż. Znalazłem jakiś opuszczony domek, nie znając regulaminu się tam wprowadziłem. Później przychodzi właściciel powiedział spoko możesz to wywalić i zapomnimy. To wywaliłem co moje i poszedłem 30 kratek dalej i się wylogowwałem.

Wracam po może dwóch tygodniach i zrobiłem sobie piecyk obok mojej kopalni by znaleźć węgiel na jedzenie. Wyszedłem bez węgla i nie wróciłem. A tak to jest wszystko spoko.

Przy okazji pogadałem z czatem i napisałem 4 zdania i nikt nie odpisał, tylko dorkek napisał na prywatnej wiadomości żebym trzymał kciuki za niego w jednej dla niego ważnej rzeczy. Wyszedłem bo nie miałem co robić.

Historia się kończy na tym że nie gram ale serwer jest spoko :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

odświeżam :V

DoreK
DoreK α-tester v3

ref

DoreK
DoreK α-tester v3

odświeżam

DoreK
DoreK α-tester v3

Proszę o wiki. Znikła mi opcja edycji i flagowania posta. @Timo

Jeżeli to wina TL proszę o zmianę wersji w tytule i temacie na 1.15.2

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wiki wciąż jest, widocznie chodzi o poziom. Zedytowane.

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam

DoreK
DoreK α-tester v3

Odświeżam