Wydzielona dyskusja nt. administratora danych MC-DCraft.pl

Zombie
FairGames
FairGames

Halo halo, Przecież jak to może być administratorem danych nick? Imię nazwisko powinno się tam znajdować (SAMI TO MÓWILIŚCIE W MOIM TEMACIE :) )

Właściciel - osoba pełniąca rolę administratora, będąca właścicielem MC-DCraft.pl. Podejmuje najważniejsze decyzje, posiada także pełny dostęp do wszystkich serwerów oraz domen związanych z MC-DCraft.pl. Właścicielem jest DoreK.

DoreK
DoreK α-tester v3

Po pierwsze: nie mam działalności, po drugie: ty masz stronę na której wymieniasz waluty (czyli w grę wchodzą pieniądze i to niemałe), a ja serwer. Widzisz Ty jakąś różnicę?

FairGames
FairGames

Czyli, jeżeli posiadam stronkę na której nie ma monetyzacji mogę wpisać Jezus Chrystus? Po drugie posiadasz sklep sms więc heh...

DoreK
DoreK α-tester v3

Na sklepie SMS zarabia lvlup, nie ja. I tak, w sumie to możesz tak wpisać bo rodo dotyczy zarejestrowanych działalności.

FairGames
FairGames

Nadal utrzymujesz dane osób przez które można je powiązać :slight_smile: Gdzie w polityce jest o adresach IP? bo widzę, że tylko zarejestrowanych użytkowników.

DoreK
DoreK α-tester v3

Po raz kolejny przypominam że rodo dotyczy działalności więc mógłbym również wywalić politykę i się nie martwić 🧐

FairGames
FairGames

To jest działalność bo jednak przyjmuje płatności, może nie do ciebie ale nadal posiadają monetyzacje. I proszę skończ zasłaniać się, że to NIE DZIAŁALNOŚĆ :)))))))

DoreK
DoreK α-tester v3

Nie zarejestrowana działalność, lepiej? Taka rada: idź wydurniać się gdzieś indziej, nic sensownego nie wnosisz do tematu.

FairGames
FairGames

Wnoszę bo boje się od BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWNIKÓW :) Atakujecie kogoś o podobne sprawy a jak ktoś was o to posądzi to zaraz próbujecie uciszyć temat

FairGames
FairGames

Czytałeś temat zanim się wypowiedziałeś sherlocku?

DoreK
DoreK α-tester v3

FairGames:

boje się od BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWNIKÓW ja bałbym się o coś innego na Twoim miejscu XDD

Bo u Ciebie w grę wchodzą pieniądze jak już wspominałem, gdybyś miał zwykły serwer MC to też bym się nie odzywał. Próbujesz na marne porównywać w ogóle inne działalności (wymiana walut vs serwer MC), brawo Ty 😂

Jakub
Jakub

Tak, Z tego co wiem boisz się podać swoje dane bo ktoś Ci tam grozi XD

FairGames
FairGames

Przecież na twoim serwerze jest monetyzacja.

Jakub:

Tak, Z tego co wiem boisz się podać swoje dane bo ktoś Ci tam grozi XD To chyba źle przeczytałeś, doczepiali się o to samo u mnie więc robię to samo, wszystko działa w dwie strony

DoreK
DoreK α-tester v3

Nom, SMS oparte o api lvlupa gdzie nie muszę podawać swoich danych bo nie ja zarabiam i paypal gdzie przy zakupie dane są widoczne (imię i nazwisko konkretnie). Coś jeszcze? Pośmiejemy się =)

FairGames
FairGames

Widzisz, sam przyznałeś, że przyjmujesz płatności Paypal. Przed chwilą WYPIERAŁEŚ się, że nie przyjmujesz ŻADNYCH płatności które idą na twoje konto. Zastanów się co piszesz :)

DoreK
DoreK α-tester v3

Gdzie tak pisałem? Bo nie przypominam sobie XD

DoreK
DoreK α-tester v3

Napisałem jasno że na sklepie SMS =) Od kiedy paypal to sms?

DoreK
DoreK α-tester v3

Twój problem :man_shrugging: od początku była mowa o sklepie SMS więc wypowiadałem się na temat sklepu SMS

DoreK
DoreK α-tester v3

Bo nie musi być ujęte ponieważ nie mam zarejestrowanej działalności gospodarczej w związku z czym RODO mnie nie obowiązuje :thonking:

Jakub
Jakub

Dobra jasno i do rzeczy.

Proszę nie wypowiadaj się więcej. To ty prowadzisz jakiś serwis do wymian gdzie nie ma danych operatora serwisu ani inspektora danych osobowych.

FairGames:

To jeżeli przyjmujesz płatności paypal to w jaki sposób zabezpieczasz dane klientów i dlaczego nie jest to ujęte w polityce prywatności/regulaminie? Myślisz, że jesteś lepszy jak wygenerowałeś sobie politykę prywatności na internecie :thinking:

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Polemika wasza końca doczekała

Roberrt
Roberrt

https://mc-dcraft.pl/regulamin/ w jaki sposób są przetwarzane moje dane po rejestracji na forum, przez jaką osobę prywatną / firmę oraz w jakich celach? Rozumiem że wszystko odbywa się zgodnie z prawem? Polityka prywatności i klauzula RODO where?

DoreK
DoreK α-tester v3

nie mam czasu na dyskusje z osobami twojego pokroju, wszystko wytlumaczone tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/wydzielona-dyskusja-nt-administratora-danych-mc-dcraft-pl/11801

error
error

Jest to forum publiczne więc nie rozumiem dlaczego miałby się nie wypowiadać :thinking:

Jakub
Jakub

Chwilowo jedyną osobą którą nic nie wnosi jesteś ty oraz twój wspaniały kolega @FairGames. Jak widać wyżej nawet Aylin podoba sie serwer i nikt nie patrzy na polityki prywatności. Jeśli Ci coś nie odpowiada nie korzystaj - proste i logiczne.

#offtopic Ciekawe dlaczego tutaj nie podaliście adresu u was w serwisie https://wymianapsc.pl/privacypolicy Czyżby @FairGames nadal się boi bo ktoś przez internet mu grozi?

DoreK
DoreK α-tester v3

Roberrt:

Dorianie, prowadzisz zbiór danych (kolektywizacja i ich przetwarzanie) masz obowiązek podania kto jest administratorem danych, nie jest ważne czy prowadzisz jdg, nrd, czy inne formy prowadzenia działalności. Istnieje coś takiego jak obowiązek informacyjny więc powinieneś zamieścić imię i nazwisko oraz metodę kontaktu z osoba która przetwarza dane. Przeanalizuję to wraz z tym artykułem. Roberrt:

Po drugie, przyjmujesz kasę przez paypala więc nie pierd***** że kasa idzie do lvlupa.

Ja pisałem cały czas o sklepie SMS, nie o paypalu. Czytanie nie jest trudne :man_shrugging:

Roberrt:

btw. trochę z ciebie taki hipokryta - wypowiadasz się że ktoś nie ma gdzieś danych a sam tego nie robisz a potem godosz “RODO SRODO” no xD takie duże Bo jednak w grę wchodzi coś innego - chcę wiedzieć czy właścicielem serwisu jest firma czy osoba prywatna, bo głównym celem serwisu jest wymiana wirtualnej waluty na pieniądze. Widzisz Ty jakąś różnicę?

DoreK
DoreK α-tester v3

Przepraszam bardzo ale to cały czas Wy zmieniacie kierunek wątku, przypierniczając się o to że zwróciłem uwagę w wymianapsc gdzie powód jest myślę logiczny i jasny w przeciwieństwie do tego tematu, gdzie robicie to tylko po to żeby się zemścić =)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Przypominam, że na forum należy odnosić się do siebie w sposób kulturalny, co zaginęło w pewnym momencie w tym wątku. Jeżeli się nie uspokoicie (i nie zakończycie offtopu) to będę zmuszony użyć potężnej siły wyższej do zakończenia dyskusji 😟

kotyk
kotyk Regularny

Raczej jesteśmy tutaj by oceniać projekt, a nie kto ma lepszą polityke prywatności. Zlecieliście już za daleko na off-topic moim zdaniem.

DoreK
DoreK α-tester v3

Proponuję ponownie wydzielić temat jak ostatnio i może jakieś nagrody wręczyć? Ten syf nie powinien się tu znajdować.

Roberrt
Roberrt

nje nje nje, temat cały czas dotyczy działalności @DoreK pod nazwą MC-DCraft.pl, oceniamy projekt pod każdym względem, formalnym również. :slight_smile:

Jakub
Jakub

error:

Jest to forum publiczne więc nie rozumiem dlaczego miałby się nie wypowiadać :thinking:

Pozwolę sobie zacytować, że forum jest publiczne i każdy ma prawo wypowiedzi.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Roberrt:

@AlfaCode już dzwonię na pały

Tym tekstem zakończmy tą dyskusję.

Jakub
Jakub

Fakt, idę się już barykadować.

Roberrt
Roberrt

ale nikt ci nie zabronił nie kazał ani nie trzymał rąk, ja po prostu dokonałem interpretacji twojego posta. sprawa jasna, nie?

kotyk
kotyk Regularny

OCENIAMY WĄTEK, NIE UŻYTKOWNIKÓW. Proszę Was nie schodzić ponownie na wyzywanie i off-topic. To już robi się żałosne że ciągle macie do siebie problem. Jeżeli chcecie komuś upomnieć błędy w polityce prywatności, to zróbcie to normalnie a nie wyzywając siebie nawzajem.

Jakub
Jakub

KONIEC TEMATU. Tak jak pisałem jeśli wam coś nie odpowiada można zawsze zgłosić skargę do UODO i oni ocenią ten problem.