12GB FR ST dobija do 20%

Zombie
vps, minecraft
Umbreon97
Umbreon97

Już na całe szczęście wszystko się ustabilizowało ale parametr ST momentami osiągał 20% ( zrzut poniżej) image|80x28 Czy to jest normalne ? i czy powinno występować w wirtualizacji KVM ?

Rozumiem że ceny usług są jakie są, a także że jest teraz duży popyt na VPS'y ale to boli 😦

Nie chce zmiany linii bo niedługo przesiadam się na Polskę gdzie mam nadzieje że problem nie będzie aż tak dotkliwy ale czy nie powinno się w takim momencie wyłączyć maszynę osobie która tak bardzo nagina swoje parametry?

czy jest ktoś w stanie bliżej przybliżyć mi całą sytuacje bo dla mnie jest to co najmniej śmieszne 😕

logixdev
logixdev

Problem był dość szeroko opisywany między innymi w tym wątku. Chcąc zachować w miarę niską cenę usług i przy tym biorąc pod uwagę specyfikę usług najczęściej odpalanych na serwerach w LVL UP (Minecraft i jemu podobne), to zachowanie ST na zerowym poziomie jest niemal niemożliwe. Ja na moich węzłach nie natrafiłem na ten problem (na PL mam cały czas w okolicy 0.2-1.0, na FR maksymalnie zaobserwowałem 4.0). Była wprowadzona oferta KVM Game Turbo, ale nie wiem jak aktualnie z jej dostępnością. Jeśli chodzi o przeniesienie na PL, to może być lepiej, bo to droższa oferta i też trochę inny typ usług tam jest odpalany.

Umbreon97:

czy nie powinno się w takim momencie wyłączyć maszynę osobie która tak bardzo nagina swoje parametry? Czasem jakieś wyższe zużycie parametrów jest chwilowe i wyobraź sobie co by się działo, gdyby całkowicie odłączyć możliwość korzystania z usługi takiemu delikwentowi. Coś kosztem czegoś.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Umbreon97:

czy jest ktoś w stanie bliżej przybliżyć mi całą sytuacje

Jasne, zapraszam do utworzenia zgłoszenia w panelu klienta.

logixdev
logixdev

Swoją drogą nie rozumiem trochę po co tworzyć kolejny taki sam wątek na forum, skoro można napisać zgłoszenie w panelu i z tego co wiem w niektórych sytuacjach była możliwość bezkosztowego przeniesienia na inny węzeł w obrębie jednej oferty i najpewniej to by rozwiązało problem. My jako użytkownicy nie mamy wglądu do danych, co wpływa na taki ST u Ciebie.

P.S. Porównując z hostingami Minecraft, gdzie overselling jest na w ogóle astronomicznym poziomie, LVL UP w stosunku ceny do jakości jest niebem na Ziemi i jakość usług stoi na naprawdę wysokim poziomie. :thinksmart:

Umbreon97
Umbreon97

Jest ok tak jak pisałem i tak za chwilkę przenosze się na Polskę więc nie będę wam tyłka truć chciałem tylko zwrócić uwagę na ten problem 😃

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.