5 urodziny LVL UP

LVL UP
Jebanany
Jebanany

🎉 5 lat LVL UP!

#lvlup-pro Zgadza się! Nie regulujcie monitorów i nie przecierajcie oczu. Jesteśmy z Wami już 5 lat! Przez pół dekady dostarczamy Wam profesjonalnych rozwiązań informatycznych, udostępniamy usługi, które cieszą się zainteresowaniem klientów. Nieustannie staramy się dopasować ofertę tak, aby każdy znalazł coś dla siebie.

Przez najbliższe dni pojawiać się będą kolejne posty, w których wyszczególnimy ostatnie i znaczące zmiany, które dotyczą naszego hostingu. Dziękujemy serdecznie za 💕 wieloletnie zaufanie. Mamy nadzieję, że kolejny rok przyniesie nam wiele korzyści.

🎁 Uwaga! Z okazji urodzin przygotowaliśmy dla Was specjalny kod zniżkowy STOLATLVLUP, który obniża cenę zakupu nowej usługi (VPS OVZ, VPS KVM, MC, WWW) aż o 30%! Kod jest wielokrotnego użytku, a jego ważność kończy się 14 marca 2018 r. o godz. 23:59.

image|500x500

Chcesz dodać coś od siebie? Śmiało! Możesz to zrobić w tym wątku. ✍️

DoreK
DoreK α-tester v3

Sto lat! Oby w tym roku przybyło więcej zadowolonych klientów i mniej problemów :D
Kiedyś na urodziny LVL UP, były zniżki na przedłużenie usług - a jak teraz? :P

Jebanany
Jebanany

Powiem tak, Michał o stałych klientach na pewno nie zapomni :)

helczyna
helczyna

Sto lat! 😃

[details="Statystyki"] image|500x500 [/details] Jak to teraz wygląda? Będzie też jakieś podsumowanko?

DokGrej
DokGrej

Sto lat LVL UP :slight_smile:

krides
krides

Czy kodzika dziala tylko na nowe usługi czy na przedłużenie też a pozatym Kolejnych dobrych 5 lat

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Ah, 5 lat, jak to minęło. A dużo osób mówiło mi że z własną firmą to tak trudno i że w ogóle lepiej sobie darować 😛

Jebanany:

Powiem tak, Michał o stałych klientach na pewno nie zapomni :slight_smile:

Potwierdzam, cierpliwości :slight_smile: Do 14 marca pojawi się trochę więcej okazji dla klientów.

helczyna:

Jak to teraz wygląda?

Będzie też jakieś podsumowanko?

@Jebanany przygotuje dla was wkrótce ładną infografikę 😎

Dla mniej cierpliwych jest też szybka opcja w postaci Grafany: https://stats.lvlup.pro/

Lempik
Lempik

Gratuluję 1/20 wieku działalności i życzę kolejne 19/20 wieku do przysłowiowego sto lat!

SunNight
SunNight

Sto lat?! Chciałbym, żeby hosting istniał więcej niż 100 lat! Wszystkiego najlepszego! Oby dalej kolejne lata były tak wspaniałe 😀

helczyna
helczyna

Nie wiem czy Michał dożyje :kappa: @SystemZ gdybyś miał na przykład wypadek, i umarłbyś to co się by stało z LVLUP?

SunNight
SunNight

@Jebanany by przejął 😂

Ps: @SystemZ jest młody, nie ma co myśleć o takich rzeczach. ;)

Jebanany
Jebanany

Oj uwierz. Na pewno nie ja XD 🤣

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

helczyna:

@SystemZ gdybyś miał na przykład wypadek, i umarłbyś to co się by stało z LVLUP?

Powiało trochę grobową deską i mam nadzieję że nikt nie zamówił na mnie hitmana dlatego postaram się odpowiedzieć na to pytanie 😁

Sukcesja jednoosobowej działalności gospodarczej to trudny temat zwłaszcza że w polskim prawie dopiero powstają mechanizmy które mają to umożliwić. Z prawnego punktu widzenia sądzę że na obecną chwilę nie da się przejąć firmy jeśli właściciel nie wskaże nikogo za swojego życia. Przy nagłym game over sprawa jest dość skomplikowana.

W dłuższej perspektywie jeśli będzie znacznie więcej klientów wtedy firma może przekształcić się w spółkę i przywiązanie do jednej osoby znika, sukcesja jest bezproblemowa.

Jebanany
Jebanany

giphy|441x268

happi
happi

Sto lat!

Jebanany
Jebanany

😯 Urodzinowy miesiąc w LVL UP ciągle trwa 😲 TO NIE KONIEC NIESPODZIANEK! 🎁

🤝 Nie zapomnieliśmy o naszych stałych klientach, którzy z okazji urodzin, tylko w najbliższą środę (21 marca 2018 r.) od 0:00 do 23:59 mogą otrzymać aż do 40% zniżki na przedłużenie swoich usług!

💳 Tylko wtedy stali klienci mogą przedłużyć swoje usługi otrzymując urodzinowy rabat i obniżając cenę maksymalnie o 40%!

🤑 Podobnie, jak przy poprzednich urodzinach - zasady są bardzo proste! Im dłużej jesteś z nami, tym większą zniżkę otrzymujesz. Bonusy są przyznawane w zależności od tego, kiedy dołączyłeś do grona naszych klientów:

🗓️ Dołączenie w 2013 r. - 40% zniżki 🗓️ Dołączenie w 2014 r. - 25% zniżki 🗓️ Dołączenie w 2015 r. - 15% zniżki 🗓️ Dołączenie w 2016 r. - 10% zniżki 🗓️ Dołączenie w 2017 r. - 5% zniżki

🖥️ Zniżka działa jednorazowo na każdą usługę. Możesz przedłużyć nawet wszystkie swoje usługi i otrzymasz do każdej z nich swoją zniżkę. Zniżka jest naliczana automatycznie, bez potrzeby podawania jakiegokolwiek kodu.

😍 Dziękujemy, że z nami jesteście i doceniacie naszą pracę. My chcemy dzisiaj nagrodzić Wasze zaufanie i obecność!

🤗 DZIĘKUJEMY! 🤗 @SystemZ @Aylin 😍

DoreK
DoreK α-tester v3

Zastanawia mnie jedna rzecz - tabela zniżek w 2017 wyglądała identycznie: image|485x447 Czy w 2018 nie powinno to wyglądać tak? i nie mam pomysłu jaka zniżka za dołączenie w 2013, może 50%? ale to nie miałoby sensu bo za kilka lat taka osoba dostałaby 100% zniżki 😂 :spiral_calendar:️ Dołączenie w 2014 r. - 40% zniżki :spiral_calendar:️ Dołączenie w 2015 r. - 25% zniżki :spiral_calendar:️ Dołączenie w 2016 r. - 15% zniżki :spiral_calendar:️ Dołączenie w 2017 r. - 10% zniżki :spiral_calendar:️ Dołączenie w 2018 r. - 5% zniżki

Aktualnie wychodzi na to że osoby które dołączyły w bieżącym roku nie otrzymają żadnych zniżek, a w 2017 otrzymali :P

Jebanany
Jebanany

Tabela zniżek jest taka, jak w poście :) . Nie jest to błąd.

DoreK
DoreK α-tester v3

Okej, rozumiem :D

xVendrome
xVendrome

Da się sprawdzić gdzieś w panelu od kiedy posiadam konto? Nie potrafię sobie przypomnieć kiedy je założyłem 😕

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Uprzedzając pytania, środowa promocja nie jest ostatnim elementem 5 urodzin 😛

xVendrome:

Da się sprawdzić gdzieś w panelu od kiedy posiadam konto? Nie potrafię sobie przypomnieć kiedy je założyłem 😕

Ooo to bardzo dobre pytanie. Aż wstyd przyznać, nie wpadłem na to ani przy tworzeniu panelu v2 ani v3 😩 😭 Jeśli dokonywałeś jakieś płatności czy zakupu to będzie zaś widać datę tejże płatności czy zakupu co powinno dać przybliżony czas tworzenia konta.

xVendrome
xVendrome

Dobrze by było pomyśleć nad dodaniem takiej funkcji, płatności wskazują na 2015 rok, czyli 15% zniżki jak się nie mylę! ;)

kubus
kubus

Na szczęście jestem na lvlup.pro od 2013 B)

MTGmati
MTGmati

Moja pierwsza płatność: 2014-03-03 16:28:59 😉 (Jestem zdziwiony łoł)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Moja pierwsza płatność kwiecień 2017, więc zaraz wytrzymam tu najdłużej z wszystkich hostów vps które do tej pory testowałem i raczej nie zamierzam się nigdzie wybierać :hugs:

LinGruby
LinGruby Pionier

01001100 01010110 01001100 01010101 01010000 00100000 01100010 01100001 01110010 01100100 01111010 01101111 00100000 01110000 01110010 01101111 01100110 01100101 01110011 01101010 01101111 01101110 01100001 01101100 01101110 01111001 00100000 01101000 01101111 01110011 01110100 01101001 01101110 01100111 00100000 00111010 00101101 00101001

homer
homer

Przegryw czy przegryw, dosłownie 3 dni temu przedłużyłem za wczasu swoją usługe żeby nie zapomnieć a tu takie promocje ;( Ahhhh a byłoby 10% zniżki :(((((

LinGruby
LinGruby Pionier

homer:

3 dni temu przedłużyłem za wczasu swoją usługe żeby nie zapomnieć a tu takie promocje ;( Ahhhh a byłoby 10% zniżki :(((((

a co stoi na przeszkodzie coby jeszcze przedłużyć i będzie 10% taniej ;-)

homer
homer

Pieniążków niestety brakuje na ten miesiąc już ;(((

DoreK
DoreK α-tester v3

Wystarczy napisać ticket o skrócenie ważności i zwrot WPLN.

adminek153
adminek153 Moderator forum.lvlup.pro

Regulamin określa, że zakupiona usługa nie podlega zwrotowi, ani nie może zostać zamieniona na mniejszy pakiet. Plan taryfowy można tylko i wyłącznie powiększyć.

DoreK
DoreK α-tester v3

To prawda, ale co w przypadku, gdy ktoś napisał o przedłużenie o np. 7 dni dzień przed wygaśnięciem i support jeszcze nie odpowiedział? Byłem zmuszony przedłużyć sam, choć domyślam się że nic z tego nie wyjdzie D:

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jeśli to OpenVZ to możesz poprosić o zwrot bo chcesz przeemigrować na KVM ̶i ̶d̶o̶s̶t̶a̶n̶i̶e̶s̶z̶ ̶z̶w̶r̶o̶t̶ ̶d̶o̶ ̶p̶o̶r̶t̶f̶e̶l̶a̶ ̶a̶ ̶K̶V̶M̶ ̶n̶i̶e̶ ̶k̶u̶p̶u̶j̶e̶s̶z̶:kappa:

WoZZowskY
WoZZowskY

Co za pechozor ze mnie 😛 3 dni mi zabraknie do wiekszej zniżki dla stalych klientów 😦 #januszpolska 😛

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

@SystemZ a co z VPSami OVZ? Mi nie nalicza rabatu - na VPS KVM i hosting WWW nalicza, a na OVZ już nie (OVZ po podwyżce cen).

Nie wiem czy to celowy zamiar, czy jakiś błąd, więc chciałbym się dowiedzieć :)

WoZZowskY
WoZZowskY

Ja właśnie przedłużyłem OpenVZ z rabatem. Mi działa.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

No mi tak średnio rabat naliczyło :/

Screenshot_2018-03-21-11-23-15|281x500

bopke

Mi również nalicza zniżkę na ovz (4GB), a także na kvm game pro+ 4GB, za to na kvm game pro+ 8GB niestety cena dalej jest standardowa :thinking:

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

DBanaszewski:

Nie wiem czy to celowy zamiar, czy jakiś błąd, więc chciałbym się dowiedzieć :slight_smile:

Nie jest to celowe, plan był taki aby każda usługa której ważność można przedłużyć przez panel v2 kwalifikowała się do obniżki.

Wybaczcie za utrudnienia 😰

Zerknąłem w kod i udało się to mam nadzieję naprawić, od około 12:38 powinno już działać okej. Osoby którym udało się skorzystać z promocji przed tą godziną mają "wyzerowany licznik" więc jest szansa że da radę u nich skorzystać dwa razy dla poszczególnej usługi w ramach znalezienia błędu.

Alternatywnie gdy napotkacie na problemy możecie napisać ticket i nawet gdy odpiszemy po dacie promocji to uwzględnimy takie zamówienia przedłużenia ważności. Jeśli ważność usługi by was już goniła, możecie też przedłużyć po standardowej cenie i utworzyć ticket a do portfela lvlup trafi różnica ceny.

Ogólnie błąd polegał na tym że pomyliłem ID serwera z ID usługi. W zeszłym roku można było przedłużyć tylko jedną usługę z kategorii np. jeden VPS, jedno WWW, jeden MC. W tym roku można każdą usługę, np. 3 VPS, 2 WWW, 10 MC.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Hmmm co ta @Aylin tu trzyma...

IMG_20180327_142543_HDR|666x500

Może ktoś twierdzi że jest jej niepotrzebny? Kto ją przekona? :slight_smile:

Timo

Witam. Chciałbym posiąść ten kubek ponieważ nie mam w czym pić herbaty przy przedłużaniu kolejnych usługi w panelu klienta. Pozdrawiam.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Witam,

Naprawdę potężny kubek, ale ja to jednak bym go zostawił bo pasuje.

Pozdrawiam, Nieznajomy11, Moderator forum LVL UP

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Moderatorzy niech nie martwią się o SWOJE kubki, gdyż niedługo będą mogli radośnie z nich popijać podczas wydawania banów 😃

luxDev
luxDev Pionier

Również uważam tak samo jak Nieznajomy - potężny kubek, należy się jak psu miska, sam bym chciał taki :D

Anno
Anno

Będzie możliwość zakupu takiego kubka?

bopke

Przyda jej się :kappa:

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Ja swój kubeczek już mam, więc niech nikt nie czuje się winny że mi go odbierze ;)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Anno:

Będzie możliwość zakupu takiego kubka?

Rozumiem że pytasz poza konkursami, urodzinami itp. Jeśli będą chętni na zakup to czemu nie :slight_smile:

helczyna
helczyna

za ile? 🤑

Timo

Może dodawać do usług przedłużanych na rok lub do większych KVM-ek? :D

bopke

Timo:

Może dodawać do usług przedłużanych na rok lub do większych KVM-ek?

SoYouStart przestałoby wyrabiać z dostarczaniem nowych maszyn :kappa:

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

A co sądzicie o smyczy? :thinking:

IMG_20180329_114927_HDR|666x500

kubus
kubus

Ten adres URL zmieniłbym bo czcionka jakaś dziwna troche.

bopke

SystemZ:

A co sądzicie o smyczy? :thinking:

kubek fajniejszy :P

Timo

Ważne że https jest.

luxDev
luxDev Pionier

Proszę, skończcie już z tymi certyfikatami 😄

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

//offtopic

Latem 2018 Google Chrome 68 będzie wymagać certyfikatu SSL od wszystkich stron www. (nie wiem czy można uznać to za prawdę, ale trzymajmy się tego).

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Zainteresowanych gadżetami zapraszam do tego wątku 😁

https://lvlup.rok.ovh/t/giftcraft-kop-kamien-i-wygrywaj-firmowe-gadzety/6107

LinGruby
LinGruby Pionier

DBanaszewski:

Latem 2018 Google Chrome 68 będzie wymagać certyfikatu SSL od wszystkich stron www

kto myślący używa Google Chrome przeglądarki oparte na Chromium podejrzewam nie będą miały tego obostrzenia ( i tu przykład co dodaje Google do swojej przeglądarki, a o czym jeszcze nie wiemy ;-) )

tak mi się nasunęło :-D

Jebanany
Jebanany

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.