Błąd z siecią na vps po instalacji mysql

Pytania i problemy
Walfiest
Walfiest

Witam, mam problem z vps. Tak, jak jest w temacie. Chwilę po zainstalowaniu mysql tracę połączenie z vps. Rozłącza mnie, po czym wyszukuje hosta przez kilka minut z błędem pod koniec. Tak miałem już kilka razy, więc postanowiłem o tym napisać, może ktoś umiałby mi pomóc? 🙂

Błąd:

Błąd sieci: Koniec czasu połączenia z "xxx.xxx.xxx.xxx"

image|384x276

logixdev
logixdev

A dlaczego nie MariaDB, czyli nowszy i lepszy fork MySQL? :thonking: Jaki system na VPS i w jaki sposób, według jakiego poradnika instalujesz MySQL? Zerknij może na ten poradnik. 😉

Umbreon97
Umbreon97

> Cytat

Heja też słyszałem że jest lepszy przepraszam że odezwę sie nie na temat ale czy masz jakieś wykresy albo cokolwiek ? Jestem bardzo ciekaw o ile % względnie potrafi być szybszy 😃

logixdev
logixdev

Umbreon97:

Jestem bardzo ciekaw o ile % względnie potrafi być szybszy W szybkości zapisu/odczytu danych jakichś kolosalnych różnic nie ma. Po prostu MariaDB jest softem nowocześniejszym, na bieżąco wspieranym. W niektórych aspektach mowa o 24% różnicy na korzyść MariaDB. Więcej w artykule anglojęzycznym tutaj.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.