IDailyGaming

Zombie
discord
idailygaming
idailygaming

https://i.imgur.com/EFop6ro.png

https://i.imgur.com/BAHgA5T.png

Regulamin:

▪️ Szanuj inne osoby ze względu na kolor skóry, pochodzenie, religie czy orientację seksualną. ▪️ Próba pozyskania danych członków społeczności serwera i forum jest karana banem permanentnym. ▪️ Przeklinanie jest w porządku, ale nie nadmierne lub agresywne zachowanie wobec innych. ▪️ Nie spamuj na czacie wiadomościami, emoji i reakcjami. ▪️ Nie prowokuj innych do złamania regulaminu. ▪️ Nie podszywaj się pod innych użytkowników. ▪️ Nie reklamuj stron internetowych, innych serwerów Discord, Teamspeak i gier. ▪️ Decyzje administracyjne są ostateczne. ▪️ Na serwerze obowiązuje poprawna polszczyzna. ▪️ Nie wysyłaj treści NSFW.

https://i.imgur.com/Uf2Fisi.png

Kanały:

• Kategoria Informacyjne: Informacje i ogłoszenia związane z serwerem.

• Kategoria Główne: Dyskusja o wszystkim, boty i memy.

• Kategoria Tematyczne: Miejsce w, którym możesz popisać z innymi członkami.

https://i.imgur.com/O9VJ0eV.png

Oficjalne zaproszenie:

https://discord.io/idailygaming

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Fajna prezentacja, dołączyłem :D

idailygaming
idailygaming

Dziękuję, byłaby lepsza, lecz nie potrafię używać edytora tekstu w markdown. Możliwe, że zrobię w formie graficznej, ale to potrwa, bo moje umiejętności graficzne są bardzo słabe. Jutro poprawię prezentację dodając markdown.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

idailygaming:

Dziękuję, byłaby lepsza, lecz forum ma ograniczony edytor tekstu.

Nie jest ograniczony, po prostu nie potrafisz go używać.

https://github.com/adam-p/markdown-here/wiki/Markdown-Cheatsheet

idailygaming
idailygaming

Witajcie,

Na naszym serwerze discord została wypuszczona nowa aktualizacja określona nazwą jako Aktualizacja komendowa i numerem v0.0.0.1a.

Dodano:

1. Nowe komendy

!youtubers !programmer !LGBT !filmeditor !graphic !melody

1. Automatyczne wiadomości na kanale #💬general

2. Zaktualizowano regulamin.

3. Nowe kanały, rangi i awanse:

Kategoria Damane:

#🔨changelog

Kategoria Community:

#💻film-editor

#🌐server-administrator

#🌈lgbt

#🎥youtubers

#🎵melody

Rangi:

Server Administrator

Film Editor

LGBT

Server Creator

Music

YouTuber

Awanse: Użytkownicy Timo#6245 i vv 1 ne#1337 awansowali na rangę Modérateur.

Do czasu skonfigurowania bota na messengerze prośby o rangę YouTuber prosimy pisać na adres e-mail admin@damane.pl lub idailygaming@qq.com w temacie proszę wpisać Damane - Discord YouTuber (Twój nick z youtube). Prosimy o wysłanie linku do kanału, a nie nazwę kanału.

[!]Przypominamy, że wymagania na rangę YouTuber to 30 subskrypcji, co najmniej 1 film na kanale.

Serdecznie, zapraszamy na serwer :)

Więcej informacji na temat zmian na serwerze znajdziesz na blogu https://damane.pl/blog/post/discord-aktualizacja-komendowa-v-0-0-0-1a

idailygaming
idailygaming

Witajcie,

Na naszym serwerze Discord została wypuszczona nowa aktualizacja określona nazwą jako Aktualizacja działania i wyglądu i numerem v0.0.1.0a.

Ogólne informacje: Pewnie zauważyliście zmiany, na naszym serwerze nastąpiły w ostatnim czasie duże zmiany, jeśli chodzi o wygląd i działanie całego "systemu". Utworzono skrócony link do serwera.

Aktualności: Powiększyła się nam Administracja! Dołączył do nas Onion From PRC (McKoxu) i awansował na rangą Staff.

Zaktualizowaliśmy system uprawnień na kanały w kategorii COMMUNITY, od teraz, jeśli użytkownik chce z nich, korzystać musi napisać do Administracji prośbę o nadanie rangi na dany kanał, a listę rang znajdziesz, wpisując na serwerze !rank Zaktualizowano prezentację serwera na forum https://lvlup.rok.ovh/t/damane-czyli-serwer-discord-dla-kazdego/5777

Wszystkie sugestie napisane przez Użytkowników zostały zrealizowane. Od teraz wszystkie sugestie można pisać na dowolnym kanale, a wszystko za pomocą bota wystarczy wpisać komendę.

suggest sugestia

Gdy użytkownik wpiszę tę komendę na kanale #💭offtopic lub #🤖bots-cmds a jego propozycja pojawi się na kanale #🆕suggestions

[...] Więcej informacji na temat zmian na serwerze znajdziesz na blogu https://damane.pl/blog/post/discord-aktualizacja-dzialania-i-wygladu-v-0-0-1-0a

Zapraszamy na serwer :) -> https://discord.io/damane

krides
krides

Nic nowego serwer jak serwer darmowy

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

Na naszym serwerze Discord została wypuszczona nowa aktualizacja określona nazwą jako Aktualizacja działania i wyglądu i numerem v0.0.1.0a.

Discord to raczej komunikator typu ( mam na myśli tekst i mowę ) a nie innowacyjny serwer etc. itp.

Dopóki nie będzie opcji postawienia serwera na własnej maszynie nic co tam jest stawiane nie może być innowacyjne etc. itp. ( jakieś kanały itp: to można na Messenger - Facebook też postawić ) i powiedzieć że to innowacja ;-)

idailygaming
idailygaming

Nie chodziło mi o wygląd komunikatora a raczej ja to źle napisałem. Chodziło mi o wygląd i układ kanałów na serwerze i tak zgadzam się nie jest to innowacyjne. Wątpię aby kiedykolwiek była możliwość postawienia serwera ma własnej maszynie powodem tego (z tego co mi wiadom ale moge się mylić) jest to że gdy łączymy się z serwerem to łączymy się z serwerem proxy.

DoreK
DoreK α-tester v3

Jesteś w błędzie. Można bez problemu napisać własnego bota który będzie cechować się jakimiś funkcjami, podejrzewam że wiele rzeczy zrobić można :)

karkow
karkow

Jest sens stawiania "publicznego" Discorda na wzór TeamSpeaka?

Każdy może sobie utworzyć "serwerek" i zapraszać znajomych bez ograniczeń.

działaczy LGBT oraz spamerów

Bawcie się dobrze :rofl:

.

idailygaming
idailygaming

Jak darmowy serwer? A jaki ma sens tworzenie milionowego polskiego teamspeaka z tymi samymi funkcjami w każdym bez wyjątku przykład na tym forum w ciągu miesiąca pojawiły się z 4 takie prezentacje.

karkow:

Jest sens stawiania “publicznego” Discorda na wzór TeamSpeaka?

Każdy może sobie utworzyć “serwerek” i zapraszać znajomych bez ograniczeń.

działaczy LGBT oraz spamerów Bawcie się dobrze :rofl: Primero Nie jest to serwer na niczym wzorowany i nie ma nic wspólnego z Teamspeakiem. Na teamspeaku też może każdy utworzyć serwer i za darmo zaprosić do 512 osób.

Segundo Może i każdy może utworzyć serwer, ale niektórzy wolą siedzieć w grupie.

Tercero Ogólnie spamowanie na serwerze jest zabronione po prostu, skracając tekst z prezentacji, posiadamy kanał dla spamerów.

Cuarto Masz coś do tego, że posiadamy rangę oraz kanał LGBT? Serwer powstał dla wszystkich, jak mówi tekst z prezentacji.

idailygaming:

Damane czyli serwer dla każdego.

i

idailygaming:

Nasz serwer zrzesza Programistów, Linux Administratorów,Osoby zajmujące się bezpieczeństwem, Grafików, Graczy, Video Edytorów, YouTuberów, działaczy LGBT, Muzyków oraz spamerów.

Dziękuje za opinie o serwerze.

Err0r
Err0r

nie rozumiem po co komu taka strona ;v

idailygaming
idailygaming

Jaka strona?

Err0r
Err0r

idailygaming:

Jaka strona?

https://damane.pl blogi ktoś jeszcze to czyta ?

edit: discord który idzie pod stawkę polecam sie zainteresować serwerami ts3 ;)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Err0r:

discord który idzie pod stawkę polecam sie zainteresować serwerami ts3

A skąd takie rewelacje, popularność Discorda rośnie, kosztem takich programów jak teamspeak :thinking:

idailygaming
idailygaming

Ogólnie nie jest to blog dot. serwera discord tylko ogólnie Damane.

Nie wiem, czy ktoś je czyta no ale statystyki chyba nie kłamią 😛 CMS STATS: undefined

Google Analytics (Później dodany): undefined

Discord new, Teamspeak old. Zresztą co ty za głupoty gadasz. Moje zdanie: Teamspeak jest stary i średni w wyglądzie i konfiguracji. Discord jest nowy, ładny w wyglądzie i łatwy w konfiguracji. Nie będę używał oprogramowania, którego używa większość Polaków.

Err0r
Err0r

idailygaming:

Discord new, Teamspeak old.

Zresztą co ty za głupoty gadasz.

Moje zdanie: Teamspeak jest stary i średni w wyglądzie i konfiguracji. Discord jest nowy, ładny w wyglądzie i łatwy w konfiguracji. Nie będę używał oprogramowania, którego używa większość Polaków.

czyli uwazasz sie za lepszego bo uzywasz discorda ? to samo tu i tu pogadasz a teamspeak oferuje to samo tylko w troche innej formie :)

idailygaming
idailygaming

Nie, nie uważam się za lepszego. Po prostu nie lubię polaków. Główna różnica polega na tym, że na discordzie nie potrzebujesz:

Primero Licencji

Segundo Własnej maszyny

Tercero Nie musisz się bać o wyciek adresu ip.

[Dodatkowo]Quinto Jeśli chcesz możesz stworzyć własnego bota jak na teamspeaku, ale istnieje dużo botów, które są dostępne publicznie wystarczy kilka kliknięć, aby skonfigurować takiego bota i nie potrzebujesz do tego własnej maszyny. (Obsługują od kilku do kilkuset serwerów naraz.)

Err0r
Err0r

idailygaming:

Primero

Licencji

Segundo

Własnej maszyny

Tercero

Nie musisz się bać o wyciek adresu ip.

Primero licencje masz darmowa 32 sloty a jezeli chcesz czegos wiecej to musisz wydać pieniążki :)

sekundo : wlasna maszyna wacha sie w cenach 20 zl caly miesiac ;)

Tercero : Wyciek adresu mozna zabezpieczyc jak sie myśli

Quinto masz ogólno dostępne boty które mozesz zrobic na tej samej maszynie jak nie chcesz wiecej hajsu bulić :)

idailygaming
idailygaming

Primero - Na discordzie nie ma ograniczonej liczby slotów. Sekundo - Nie każdy potrafi administrować taką maszynę. Tercero - Niby tak, ale na discordzie szansa wycieku jest praktycznie zerowa. Quinto - Może, ale jak będzie to słaba maszyna to, bot będzie lagował.

Timo

Hej hej, ale nie róbmy tutaj zamieszania. Polecam wątek: https://lvlup.rok.ovh/t/roznice-miedzy-teamspeak-3-a-discordem/5250

karkow
karkow

idailygaming:

Serwer jest dostępny dla każdego niezależnie od płci, orientacji seksualnej, religii czy specjalizacji jaką wykonuje.

idailygaming:

Po prostu nie lubię polaków. Generalizujesz. Wiem czepiam się. Może po prostu tacy MY Polacy jesteśmy 😃

Chcecie dotrzeć do wszystkich a ograniczacie się do Discorda bo Ci się bardziej podoba niż TeamSpeak, Mumble czy Ventrilo. Forum to również ważna sprawa.

idailygaming
idailygaming

Nie ograniczamy się do niczego, tylko po co kopiować ten sam serwer na inne oprogramowanie. Każdy ma prawo wyboru do oprogramowania jakiego używa po stronie klienta i administrator po stronie serwera. Nie będę pisał dlaczego wybrałem discorda a nie Teamspeaka jeśli chcesz zobaczyć różnicę to @Timo wysłał link do tematu z porównaniem.

O jakie forum Ci chodzi?

[Admin@damane.pl] Główny post z prezentacją jest nieaktualny.

karkow
karkow

Chcąc otworzyć się na sporą grupę nie wybierałbym pomiędzy DC a TS. Starałbym się prowadzić oba. Wasze forum. Niektórzy jeszcze nie mają ani DC ani TS więc mogą trafić najpierw na forum.

Toranktto
Toranktto

idailygaming:

Na naszym serwerze Discord

Po pierwsze, "to coś" to nie jest serwer, tylko ewentualnie wydzielony kanał komunikacyjny na serwerze Discord. Używanie nazwy "serwer" w takim kontekście technicznie jest błędem.

idailygaming:

Nie będę używał oprogramowania, którego używa większość Polaków.

idailygaming:

Po prostu nie lubię polaków. To co prezentujesz w w/w postach to zwykły rasizm, ideologia zbrodnicza, przez którą zginęło miliony ludzi na świecie. Z tego prostego powodu nie pojawię się na twoim serwerze i będę to odradzał innym.

Mądrości życzę, przyda się.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Whoa, hold your horses - widzę że zaczyna się tutaj robić nieprzyjemnie.

Wlepiłabym twórcy wątku bana za to że nie lubi Polaków - a może ja nie lubię chińskich bajek i co? :kappa: Nie obnoszę się z takimi opiniami, no nie przystoi to na forum, gdzie wypowiadamy się wszyscy na techniczne i poważne (lub trochę mniej) tematy. Pewnie zaraz ktoś do mnie dopadnie że zabieram wolność słowa / obrażam (?) / opresjonuję i w ogóle. Takie mamy czasy 😕

Dla @idailygaming daję ostrzeżenie - to polskie forum, z Polakami (o zgrozo!), jak nie podoba Ci się to, nikt na siłę Cię tu nie będzie trzymał. Dałeś wątek z projektem - użytkownicy będą go oceniać, czasem lepiej, czasem gorzej, chyba właśnie ze względu na chęć otrzymania opinii w ogóle go założyłeś.

Dla całej reszty - dajcie koledze żyć trochę ;)

idailygaming
idailygaming

karkow:

Chcąc otworzyć się na sporą grupę nie wybierałbym pomiędzy DC a TS. Starałbym się prowadzić oba.

Wasze forum. Niektórzy jeszcze nie mają ani DC ani TS więc mogą trafić najpierw na forum.

Nie chodzi mi o sporą grupę lecz o po prostu o użytkowników którzy będę dostępni na serwerze. Fakt, mam w planach forum ale nie będzie ono dotyczyło tylko serwera discord a wszystkiego co zostanie i zostało wykonane i sygnowane przez Damane. Rozumiem, że forum mogłoby się przydać w przypadku jakim podałeś czyli jeśli użytkownik nie posiada discord ani teamspeaka ale trudniej jest wypromować forum bez użytkowników i tematów na np. Innych forach w postaci reklamy.

Toranktto:

Po pierwsze, “to coś” to nie jest serwer, tylko ewentualnie wydzielony kanał komunikacyjny na serwerze Discord. Używanie nazwy “serwer” w takim kontekście technicznie jest błędem.

Tworząc serwer używając oprogramowania discord na komputerze lub w przeglądarce tworzysz serwer na którym możesz tworzyć kanały tekstowe i głosowe.

Aylin:

a może ja nie lubię chińskich bajek i co? No ale, Chińskie bajki są fajne. :slight_smile:

Aylin:

Dla @idailygaming daję ostrzeżenie - to polskie forum, z Polakami (o zgrozo!), jak nie podoba Ci się to, nikt na siłę Cię tu nie będzie trzymał.

Przepraszam za moje złe zachowanie na forum, więcej się to nie powtórzy.

Aylin:

użytkownicy będą go oceniać,

Jak narazie to każda opinia jest negatywna niezależnie co bym zrobił. :/

Toranktto:

będę to odradzał innym. Nie byłeś nawet jednego razu na serwerze więc nie rozumiem dlaczego masz odradzać wejście na niego. Każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii.

Nieznajomy11

idailygaming:

Tworząc serwer używając oprogramowania discord na komputerze lub w przeglądarce tworzysz serwer na którym możesz tworzyć kanały tekstowe i głosowe.

No jeśli spojrzeć na to od środka, to to tylko udaje serwer, właśnie z technicznego punktu widzenia to tylko kolejne id do obsługi w bazie. Cały Discord to instancje ich aplikacji w chmurze, jeśli obciążenie wzrasta, to mogą dokładać instancje, jeśli spada, mogą je wyłączać. Z jednej strony jest to jakiś serwer ale z drugiej bliżej temu do grup z messengera.

karkow
karkow

Co oznacza damane? Bardzo trudne słowo do zapamiętania.

idailygaming:

Jak narazie to każda opinia jest negatywna niezależnie co bym zrobił. 😕 Nie przejmuj się. Ważne że robisz to co lubisz 😃 Liczyłeś na opinie a one nie zawsze są zgodne z Twoim światopoglądem.

idailygaming
idailygaming

Serwer został dodany do listy https://discordlist.me/servers/409679567851225089

Co do samego serwera jest on aktualnie w trakcie przebudowy (rangi, kanały, kategorie, boty i ich konfiguracje). Wraz z "nowym startem" dla serwera pojawi się wiele nowości, których do tej pory nie można było spotkać na naszym serwerze, ale zmiany dotyczą nie tylko serwera.

W planach mamy: • Otworzenie forum dla społeczności. • Polepszenie jakości serwera oraz jego prezentacji. • Dodanie reklamy serwera na więcej for, stron internetowych. • Zmiana nazwy serwera.

Więcej informacji niedługo. A tymczasem zapraszamy na serwer. (^ link zapraszający jest w pierwszym poście https://lvlup.rok.ovh/t/damane-czyli-serwer-discord-dla-kazdego/5777/#1)

idailygaming
idailygaming

Jakieś pomysły, w jaki sposób ulepszyć serwer, aby miał użytkowników? Szczegółowo opisane pomysły miło widziane.

Zrealizowano propozycję użytkownika @karkow i utworzono forum dla społeczności dostępne pod adresem https://nirvae.pl/

idailygaming
idailygaming

Serwer

Aktualizacja nazwy, kanałów.

1. Nazwa Zmieniona została nazwa serwera z Damane na MicDrop.

2. Strona Utworzono stronę serwera dostępną pod adresem MicDrop.pl

3. Rangi Usunięto wszystkie zbędne rangi z serwera i zostawiono tylko najważniejsze. Główna zmiana to zmiana nazwy rangi Members na Zweryfikowany, utworzono rangę PL oraz Administrator.

4. Weryfikacja Na serwer został wprowadzony system weryfikacji. Od teraz, aby wejść, na serwer należy, zweryfikować się wpisując na czacie kanału !zweryfikuj. Drugim etapem przed dołączeniem do serwera jest wybór języka a, wybieramy nasz język, wpisując !pl.

5. Kategorie i kanały Usunięto zbędne kategorie zaśmiecające serwer i zmieniono nazwy aktualnych. Utworzono nowe kanały a zbędne zostały usunięte.

6. ADM ADM, czyli Automatyczne działania moderacyjne to działania wykonywane przez bota, które mają na celu zapobiec przeklinaniu, spamowaniu, pisaniu przy pomocy caps locka czy zbyt dużej liczby emoji w jednej wiadomości.

7. Komendy Komendy zostały przepisane i utworzono kilka nowych. Aktualnie dostępne komendy:

!pomoc - Pomoc. !profil - informacje o profilach. !kredyty - informamcje o kredytach. !muzyka - zarządzanie botem muzycznym. !infractions (twój nick) - zobacz swoją liczbę ostrzeżeń. !anime (fraza) - wyszukiwarka informacji o anime. !imgur (fraza) - wyszukiwarka obrazów na stronie imgur.

1. Ostrzeżenia Na serwerze za złamanie regulaminu otrzymuje się ostrzeżenie. Wyjątkiem jest sytuacja, w której użytkownik obraża Administrację, serwer itp.

Taryfikator kar:

1 ostrzeżenie - w ciągu 30 dni jest karane wyciszeniem na 10 minut. 3 ostrzeżenia - w ciągu 30 dni jest karane wyciszeniem na 30 minut. 5 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane wyciszeniem na 1 godzinę. 6 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane wyciszeniem na 2 godziny. 8 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane banem na 1 dzień. 10 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane banem na zawsze.

⚠️ Ostrzeżenia są nadawane przez bota i nie ma możliwości ich usunięcia. ⚠️

1. Współpraca Rozpoczęliśmy współpracę z forum Nirvae.

Prezentacja

Graficzna

Utworzono nową prezentację serwera tym razem jest ona w formie graficznej. Designed by new7ducks / Freepik Edit by @IDailyGaming na potrzeby MicDrop powered by Damane. Do prezentacji dodano link do strony serwera.

Nieznajomy11

obraz|690x154

No i te grafiki prezentujące serwer (a raczej ich układ), też nie zachwycają.

LinGruby
LinGruby Pionier

wygląd nie powala na kolana

3c843ce3-4979-46a4-b4c8-cba22c411914|453x500

jeszcze te polskie znaki dialektyczne ;-) tylko ja tak mam?

idailygaming
idailygaming

Nieznajomy11:

obraz|690x154

No i te grafiki prezentujące serwer (a raczej ich układ), też nie zachwycają. Strona serwera została zrobiona na szybko z szablonu i edytowana. Cała strona zostanie zrobiona od nowa i możliwe, że zostaną dodane integracje pomiędzy serwerem.

LinGruby:

jeszcze te polskie znaki dialektyczne 😉 tylko ja tak mam?

Rozumiem, że strona nie jest ładna ale to dopiero pierwsza strona serwera. Tak, tylko Ty tak masz. undefined

Dziękuje za opinie, postaram się poprawić stronę, aby była lepsza i nawiązywała wyglądem do strony serwera Discord.

Timo

Tekst się przesuwa przy scrollowaniu w dół, przy pozycji na samej górze wyświetla się dobrze.

LinGruby
LinGruby Pionier

mały offtop

zanim ja pokazałem światu moją stronę http://sp7ezd.pzk.pl/ a było to w 2009 to sprawdzałem wszystko na localhost ( jak wszystko działało to dopiero potem wyleciała na świat )

no ale wtedy były inne realia i strony nie sypały błędami jak pokazuje validator.w3.org u Ciebie tylko nie było żadnych błędów jak u mnie sp7ezd.pzk.pl

no ale to było wtedy teraz to wszyscy mają głęboko w ... ;-)

koniec offtop

idailygaming
idailygaming

Nie ma błędów, ponieważ strona wyświetla się poprawnie. Cała strona jest z szablonu więc nawet jeśli są jakieś błędy to nie moja wina i nie widzę sensu, aby je poprawiać. Przed publikacją strony w internecie sprawdziłem i działała poprawnie, czyli dokładnie tak jak jest aktualnie na stronie.

LinGruby
LinGruby Pionier

no dobra to ja się nie znam więc jak to nazwiesz:

0de0ee63-4d85-4e88-b0ee-7ddca64e2dc7|357x500

dla mnie to błędy nawet pokazane gdzie, a strona i tak się wyświetla ;-)

idailygaming
idailygaming

Ehh, no dobrze, jak tak bardzo Ci te błędy przeszkadzają to jutro je poprawię.

błędy, błędami ale strona wyświetla się i działa poprawnie
LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

jak tak bardzo Ci te błędy przeszkadzają to jutro je poprawię

wiesz to nie chodzi o mnie ja tylko pokazuje jak wszyscy mają to gdzieś a tak z ciekawości nawet nie wiesz jak sypie błędami facebook lub twiter i co mają to w ... strony działają i się wyświetlają ale że żadne zasady nie są zachowane to mało ważne ;-)

DoreK
DoreK α-tester v3

Nieodpowiednie os... Krytykuję pomysł na dawanie kicków oraz banów na tym serwerze. image|578x277 Do dziś byliśmy (razem z Xerlikovem) użytkownikami tego serwera nie łamiąc bardzo regulaminu. Xerlikov otrzymał kicka za łamanie netykiety, a potem bana za nic - tak, za nic, bo tylko wszedł. Ja sam odszedłem zaraz po tym, jak jeden z "administratorów" dołączył na ten serwer, ale potem dołączyłem, pytając czemu Xerlikov został wyrzucony (bo nie wiedział+nie mógł wejść). Zostaliśmy potraktowani w ten sposób: 2018-03-26 (1)|690x366 Nie polecam. Nowa "administracja" skutecznie niszczy reputację tego serwera, banując użytkowników za nic.

idailygaming
idailygaming

DoreK:

nie łamiąc bardzo regulaminu.

Za bardzo? Złamałeś go i to wiele razy.

DoreK:

Xerlikov otrzymał kicka za łamanie netykiety

Xerlikov otrzymał bana za złamanie regulaminu serwera a dokładniej Netykiety.

DoreK:

banując użytkowników za nic.

Nie za nic a złamanie regulaminu.

Ze względu na nie działanie funkcji bota odpowiadającego za wyciszenia i bany. Bany zostały nadane przez administrację serwera.

DoreK:

Nowa “administracja” skutecznie niszczy reputację tego serwera,

Niszczy? Dzięki Ewaldowi na serwerze jest ponad 8 użytkowników nie wliczając w to botów.

DoreK
DoreK α-tester v3

idailygaming:

Za bardzo? Złamałeś go i to wiele razy.

Nie byłem informowany w żaden sposób że mogę otrzymać bana (jak dobrze rozumiem) permanentnego, to samo w sumie z xerlikovem, jak dobrze pamiętam miałem zaledwie 2 ostrzeżenia gdzie przy 3 miał być ban i to 10 minutowy, nie pamiętam jak pisałeś. Dodam też że gdybym złamał regulamin, bana dostałbym od razu, a nie po tym, jak dołączyłem na kilka minut w celu spytania się o powód KICKA Xerlikova.

idailygaming:

Xerlikov otrzymał bana za złamanie regulaminu serwera a dokładniej Netykiety.

Wtedy dostał kicka jak sam ewald twierdził, a POTEM bana jak dołączył zaraz po mnie.

idailygaming:

Dzięki Ewaldowi na serwerze jest ponad 8 użytkowników nie wliczając w to botów. :kappa:

Reasumując: bana dostałem bo pan ewald przyszedł i mu się nie podobało. Wcześniej nie miałeś żadnych zastrzeżeń (kilka godzin przed jego przybyciem :>), nawet prowadziliśmy dyskusję na kilka tematów. A jeśli według Ciebie notorycznie łamałem regulamin tak, by dostać bana, to tak na prawdę panuje tam zakaz udzielania się, bo można dostać bana - gorzej niż na pewnym, bardziej znanym serwerze Discord :kappa:

idailygaming
idailygaming

DoreK:

Nie byłem informowany w żaden sposób że mogę otrzymać bana ( Zostałeś poinformowany, ponieważ przy 8 ostrzeżeniach już nadawany tymczasowy ban. Wszystko jest u góry w aktualizacji.

DoreK:

miałem zaledwie 2 ostrzeżenia Miałeś ok. 5 ostrzeżeń. (Około ponieważ nie jestem teraz w stanie sprawdzić) DoreK:

3 miał być ban i to 10 minutowy

idailygaming:

8 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane banem na 1 dzień.

10 ostrzeżeń - w ciągu 30 dni jest karane banem na zawsze.

DoreK:

bana dostałem bo pan ewald przyszedł i mu się nie podobało. Nie, Ewald nie ma nic z tym wspólnego.

DoreK:

nie miałeś żadnych zastrzeżeń

Miałem ale o nich nie pisałem.

DoreK:

panuje tam zakaz udzielania się Nie gadaj głupot. Każdy może się wypowiadać ale wypowiedź musi być zgodna z regulaminem panującym na serwerze.

DoreK:

A jeśli według Ciebie notorycznie łamałem regulamin Nie według mnie a według bota i akurat miał rację. Przekleństwa, spam, caps lock nie są tolerowane.

Fakt mogę Ci dam bana wcześniej ale nie miałem za bardzo czasu aby go dać.

idailygaming
idailygaming

Serwer

Aktualizacja, zmiany, informacje.

Zmiany na serwerze:

• Kategorie i kanały zbędne zostały usunięte. Zmniejszono dzięki temu układ kanałów i nie jest taki długi, jak był. Kanały, które utraciły swoje kategorie, zostały dodane do innych. Dla ułatwienia dodano do kategorii nazw emoji. undefined

• Kanały na serwerze zostały przyodziane w odpowiednie opisy.

Przykładowy opis: undefined

• Zmiana nazw i kolorów rang. Dodano również, jak na forum rangę Regularny dla osób, które pomagają innym, piszą dużo wiadomości (nie spamują). undefined

• Kanał z powitaniami, również został usunięty, a powitania zostały, przeniesione na kanał pogaduszki. • Na serwer został dodany nowy bot kuvuBot stworzony przez @kuvus. • Członkowie zyskali dostęp do nowych komend w bocie Jin'ie

• Zmieniono system weryfikacji i od teraz nie trzeba wpisywać żadnych komend. Wystarczy wejść i poczekać 1 minutę a bot nas automatycznie zweryfikuje. :)

Lista nowych komend dostępnych dla Członków: ► t!channel ► t!info ► t!role ► t!server

• Usunięto system ostrzeżeń, ponieważ nie działał tak jak powinien. • Poprawiono ustawienia systemu ADM. • Wyłączono komendy

!infractions !anime !imgur

Awanse

@Ewald awansował na Zastępce Lidera

Bany

W istnieniu serwera zostały nałożone 4 bany. Wyżej tutaj w temacie też o tym jest napisane, więc informuję, że wszystkie nadane bany zostały zdjęte.

Plany

Poprawienie strony internetowej MicDrop

Serdecznie zapraszamy na serwer ;)

xSzescianPL
xSzescianPL

A to Ewald :kappa: image|578x500

Ewald
Ewald

Dobry wieczór, dlaczego twierdzi Pan, że jestem "czystym złem"? Pozdrawiam.

idailygaming
idailygaming

Serwer, prezentacja i strona.

Mała aktualizacja serwera, prezentacji i nowa odsłona strony.

Serwer

Zmieniono nazwy kategorii z angielskich na polskie. Usunięto kanał regulamin z kategorii ważne. Dodano PatchBota z WebHookami do kanałów z kategorii gry. Dodano nowego bota EwaldBota stworzonego przez @Ewald'a

Prezentacja

Zaktualizowano całą prezentację, usunięto zbędną grafikę.

Strona

Nowa odsłona strony serwera jest już dostępna. undefined

idailygaming
idailygaming

Na serwerze zmieniło się znowu troszkę, została dodana weryfikacja.

• Zmieniono nazwę serwera na IDailyGaming.

• Na serwerze panuje nowy regulamin.

▪️ Szanuj inne osoby ze względu na kolor skóry, pochodzenie, religie czy orientację seksualną. ▪️ Próba pozyskania danych członków społeczności serwera i forum jest karana banem permanentnym. ▪️ Przeklinanie jest w porządku, ale nie nadmierne lub agresywne zachowanie wobec innych. ▪️ Nie spamuj na czacie wiadomościami, emoji i reakcjami. ▪️ Nie prowokuj innych do złamania regulaminu. ▪️ Nie podszywaj się pod innych użytkowników. ▪️ Nie reklamuj stron internetowych, innych serwerów Discord, Teamspeak i gier. ▪️ Decyzje administracyjne są ostateczne. ▪️ Na serwerze obowiązuje poprawna polszczyzna.

• Dostosowano serwer do nowego projektu forum. Dodano kanał z powiadomieniami o nowych wątkach.

• Zaktualizowano nazwy rang oraz ich kolory.

• Strona została usunięta.

• Zaproszenie w prezentacji zostało zaktualizowane.

idailygaming
idailygaming

Zmiany na dzień 03.06.2018:

• zostawiono tylko Kobott bota,
  • usunięto zbędne kanały i zostawiono:
  • Informacje, offtopic, memy i obrazki oraz kanał bota,
  • upubliczniono logi z bota.