ItemShop dla twojego serwera minecraft 2.1 NOWA AKTUALIZACJA!

Zombie
bojawiem55
bojawiem55

Sprzedam MCSHOP wersja 2.1 NOWA WERSJA!

Opis sklepiku

Projekt MCSHOP jest sklepikiem tworzonym od podstaw. Dzięki dobremu kontaktowi z właścicielami serwerów minecraft wdrążyliśmy innowacyjne funkcję oraz zautomatyzowaliśmy wiele kroków

Co posiada:

• Instalator/Aktualizator
  • Rozbudowany panel administracyjny
  • Płatności typu: SMS,PAYPAL,PRZELEW,PAYSAFECARD
  • Pełna integracja
  • Mobilność
  • Wiele rodzai styli co tworzy twój sklepik unikatowym!
  • Wiele układów ofert! (Dopasuj oferty jak ci pasuje!)
  • Darmowe aktualizacje / Wbudowany aktualizator!
  • Statystyki zakupów
  • Ogłoszenie
  • AUTOMATYCZNA PŁATNOŚĆ PAYSAFECARD! AUTOMATYCZNA PŁATNOŚĆ PRZELEWEM!

Aktualnie zintegrowany z :

Microsms.pl RushPay.pl Cashbill.pl Przelewy24.pl Lvlup.pro HotPay.pl SimPay.pl

(Możliwe dodanie innego api na życzenie za darmo)

Wygląd sklepiku:

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g3.png

g4.png

g4.jpg

Wygląd panel Administratora:[spoiler]

p1.png

p2.png

p3.png

p4.png

p5.png

p6.png

p7.png

p8.png

p9.png

p10.png

Dodatkowe moduły PAGE/STATS/BANS

m1.jpg

m2.png

m3.png

m4.png

mb1.jpg

mb2.png

ms1.jpg

ms2.png

Wygląd instalatora

i1.png

Filmy prezentujące sklepik (film)

https://www.youtube.com/watch?v=4YQj7ZRd8x4

https://www.youtube.com/watch?v=W1UDt5DUKRw

https://www.youtube.com/watch?v=x1Md7q8ScDk

https://www.youtube.com/watch?v=nzuZGkhyQy0

Demo: http://bydaniello.xaa.pl/praca/mcshop_new/sklepy.php

Po hasło do panelu admina zapraszam na pw)

Cennik Licencji:

cennik.png

Patbox
Patbox

undefined Coś ci obrazki nie działają. Weź popraw formatowanie, bo to nie zachęca do czytania + Nie pisz dużymi literami :v

bojawiem55
bojawiem55

Obrazki powinny się już ładować ;)

error
error

Dodałbym integrację z DotPay - też dosyć popularny pośrednik.

bojawiem55
bojawiem55

Niestety dotpay wycofał się już z płatności SMS

kubus
kubus

Wow, dużo się zmieniło jak korzystałem jeszcze rok temu to nie było tak kolorowo ze strony technicznej. Gdybym miał nadal serwer to bym skorzystał.

bojawiem55
bojawiem55

Staramy się ciągle wspierać nasz projekt :) Chyba jako jedyni wypuszczamy tyle aktualizacji za darmo

MTGmati
MTGmati

System Newsów - Proponuję dodać integracje z Facebook, myślę że wiele osób będzie zadowolonych.

bojawiem55
bojawiem55

MTGmati Jest to jakiś pomysł do rozważenia ;)

bojawiem55
bojawiem55

Rabat na start -20zł każda licencja

bojawiem55
bojawiem55

Promocja na ŚWIĘTA-30zł każda licencja!

bojawiem55
bojawiem55

Z racji dużego zainteresowania przedłużamy rabat do nowego roku!

bojawiem55
bojawiem55

Ostatnia godzina żeby skorzystać z promocji -30zł na każdą licencje!

bojawiem55
bojawiem55

Aktualizacja

Wersja 2.1 - Data publikacji: 03-01-2019

Wymagana jest ponowna instalacja sklepiku!

-Dodano operatora Hotpay PRZELEWY/PAYSAFECARD/PAYPAL

-Dodano operatora CashBill PRZELEWY/PSC/PAYPAL

-Dodano możliwość wyłączenia licznika

-Poprawki w kodowaniu znaków na podstronach

-Poprawki w module stats

-Poprawki w płatności paysafecard operator - manualne kody

-Poprawki w wyglądzie podstawowym

Szymonjjay
Szymonjjay

A czy u operatora lvlup działały by płatności psc?

SP24
SP24

Nie

bojawiem55
bojawiem55

lvlup nie daje takiej możliwości

bojawiem55
bojawiem55

Promocja -25zł na licencję dożywotnią! undefined

kjakkonrad
kjakkonrad

jak vmcshop ma taką możliwość XDDDDDD... kiedyś twoj sklep latał po 20-50zł a teraz wymyśliłeś jakieś dziwne licencje. rozumiem pieniądze, ale umiar trzeba znać zwłaszcza ze @Verlikylos robi dobrą robotę

bojawiem55
bojawiem55

kjakkonrad Pokaż api gdzie lvlup daje taką możliwość istnieje do smsów i tutaj jest to wdrożone Vmcshop nie posiada takiej gamy płatności. Nie ma takiej ilości aktualizacji. Nie korzysta z najnowszej wersji php (co o dziwo było na mnie hejtem że php5 taki syf a vmcshop spoko mimo że jest na php5 ehh hipokryzja) można by tak dalej wypisywać różnice ale to nie ma sensu.

DoreK
DoreK α-tester v3

bojawiem55:

Nie korzysta z najnowszej wersji php (co o dziwo było na mnie hejtem że php5 taki syf a vmcshop spoko mimo że jest na php5 ehh hipokryzja)

vMCShop bez problemu działa na php7, poza tym trwają prace nad 2.0.

kjakkonrad
kjakkonrad

Obsługiwani operatorzy płatności

• MicroSMS.pl
  • Homepay.pl
  • LvlUp.pro
  • Pukawka.pl i osobiscie sprawdziłem pukawke, lvlup do tego jest tez paypal jedyne czego nie ma to chyba psc ale co mi po takim psc co ty miałeś... najpierw admin musi kod sprawdzić ;/ a i działa na php7 sam mam wgrane teraz obecnie i easy 😃
bojawiem55
bojawiem55

kjakkonrad W MCSHOP Psc jest w formie automatycznej RushPay oraz HotPay lub w formie zbioru kodów

kjakkonrad
kjakkonrad

kiedys było tylko w formie zbioru kodów admin musiał sam je sprawdzac ;/ no to git ze teraz jest inaczej

bojawiem55
bojawiem55

Krótki filmik reklamujący MCSHOP ;) https://www.youtube.com/watch?v=ZiGe1FGkMKQ

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

@bojawiem55 nie ma potrzeby tworzenia drugiego identycznego wątku, gdy poprzedni zostanie automatycznie zamknięty. Wystarczyłoby zgłoszenie z prośbą o ponowne otworzenie.

bojawiem55
bojawiem55

Wiosenna promocja: undefined

Kamilkime
Kamilkime Regularny

Tak zapytam z ciekawości - twój sklep jest w pełni płatny, czym się wyróżnia na tle częściowo darmowych, np. takiego vMCShop?

bojawiem55
bojawiem55

Kamilkime Mój sklep posiada dużą większą funkcjonalność. Oferuje dużo więcej operatorów płatności niż darmowy vmcshop. Aktualizację i poprawki na bieżąco. Pomoc techniczna i wiele wiele innych czynników.

Roberrt
Roberrt

Jakich technologii użyłeś do stworzenia tej aplikacji webowej?

bojawiem55
bojawiem55

@ Roberrt PHP 7.2, Ioncube

bojawiem55
bojawiem55

Prezentacja nowego modułu zgłoszenia który będzie dostępny już w nowej wersji 2.2 ;) https://www.youtube.com/watch?v=DdJt2med3_g&feature=youtu.be

bojawiem55
bojawiem55

Wersja 2.2 - Data publikacji: 12-04-2019

-Dodano głowy graczy online

-Dodano status serwera

-Dodano możliwość wyłączenia historii ostatnio kupujących

-Dodano moduł zgłoszeń

-Dodano konsole rcon

-Dodano licznik zakupów pojedynczych usług

-Dodano możliwość wyłączenia licznika zakupów

-Dodano komunikat jeśli katalog install nie został usunięty

-Dodano wykres zarobków oraz wykres ilości sprzedanych usług z 7 ostatnich dni

-Poprawki w pozycjonowaniu ofert w sklepiku

-Poprawki w wyglądzie układów ofert 2,3,4,5

-Poprawki w module bans

bojawiem55
bojawiem55

Poradnik jak konfigurować płatności SMS lvlup.pro ;) https://www.youtube.com/watch?v=I8FuVBQMMO8

NoName_1000
NoName_1000

Fajny projekt ale nie jest przekonujący, minecraft nie jest już tak popularny jak kiedyś a moda na serwery p2w już się skończyła jak mojang zaczął blokować serwery naruszające EULA. Chyba nawet po kilku latach koszty utrzymania serwera by się nie zwróciły (za hosting i itemshop).

bojawiem55
bojawiem55

@NoName_1000 Jesteś w błędzie serwery nadal sporo zarabiają i spokojnie w 1 dzień może zwrócić się hosting jak i cena licencji ;)

bojawiem55
bojawiem55

@refresh

bojawiem55
bojawiem55

Oferta ograniczona czasowo! undefined

bojawiem55
bojawiem55

Bump Bardzo konstruktywna ocena.Twój post tak bardzo dużo wnosi do tematu heh... Byłeś w ogóle naszym klientem ?

BeGood
BeGood

SERIO, to chyba logiczne że @bojawiem55 chce na tym zarobić. Ty myślisz że maszyny na których hostuje bojawiem55.pl są za darmo

Nieznajomy11

BeGood:

Ty myślisz że maszyny na których hostuje bojawiem55.pl są za darmo

Oprogramowanie sklepu oferowane przez bojawiem55 jest self-hosted, co znaczy, że jest uruchamiane u nas. Twórca nie ponosi żadnych kosztów związanych z hostowaniem tego oprogramowania.

Także koszt utrzymania samej jego strony nie będzie duży, ma parę projektów też innych więc jeśli współdzieli miejsce, to nawet jeszcze taniej wychodzi. Koszt domeny .pl to 84,87 zł na każde roczne przedłużenie u operatora gdzie jest aktualnie zarejestrowana.

Koszt hostingu na niedużą stronę, czy nawet kilka jak dla mnie to zakres 10-50 zł miesięcznie. Zależnie od tego, czy to shared hosting, czy VPS ceny bedą trochę się różnić.

Po krótkim researchu listaserwerowmc.pl jest hostowana w tym samym miejscu co domena, na hostingu www, a bojawiem55.pl wydaje się hostowane na VPS w ovh. Koszty nadal pozostają w podobnym zakresie.

bojawiem55
bojawiem55

Wszystko się super liczy jak się przy tym nie siedzi. Nikt nie wspomniał o czasie jaki trzeba codziennie poświęcać aby uzyskać taki produkt jak tu widzimy. Dziennie minimum mam 10 zgłoszeń dotyczących instalacji/konfiguracji czy też pomocy integracji z operatorem.Pomoc/wytłumaczenie integracja nie raz zajmuje kilka godzin aż kupujący zrozumie co i jak ma podłączyć. Aktualizacje oprogramowania to również jest czas jak by ktoś tego nie zauważył. Dodatkowo koszty kodowania skryptu to też jest $$. Ja rozumiem że każdy by chciał mieć wszystko za darmo a najlepiej żeby jeszcze mu dopłacano do tego. (i tak stwierdzi że jest beznadziejne i zna lepsze ehh).

Nieznajomy11

bojawiem55:

Wszystko się super liczy jak się przy tym nie siedzi.

Nigdzie nie podsumowałem kosztu pracy ani innych dodatkowych narzędzi, jedynie odniosłem się do posta dotyczącego tylko i wyłącznie kosztów utrzymania strony, bo wyolbrzymiał on potężne serwery, jakby to w setki cebulionów miesięcznie szło przy takiej skali.

bojawiem55
bojawiem55

Koszty maszyny jak i domeny są tutaj najmniejsze i to nie to stanowi koszty w tym przypadku ;) Zawsze ograniczam koszty jeśli chodzi o maszynę płacąc z góry na rok lub więcej uzyskując dobrą ofertę od firm hostingowych.

bojawiem55
bojawiem55

HOT promocja -20zł na licencję mcshop dożywotnią! https://bojawiem55.pl/mcshop.php

67712852_900730000290961_1549742561105543168_n|500x500

deyvvid
deyvvid

Wydaje mi się, albo bardziej tu się opłaca kupować: https://www.mc-market.org/resources/categories/2/ ;pp Bardziej zaawansowane strony i ładne.

bojawiem55
bojawiem55

deyvvid Niestety nie masz racji zagraniczne strony nie oferują ci polskich operatorów płatności więc taki sklep będzie bezużyteczny

deyvvid
deyvvid

Tyle że tutaj wgrywasz pliki na własny serwer. :) Czyli jest możliwość edycji, także tutaj mam rację.

NoName_1000
NoName_1000

Teoretycznie nie da się edytować kodu bo strona jest zabezpieczona przy pomocy ioncube a w praktyce jak cały proces deszyfrowania kodu odbywa się na serwerze na którym strona jest uruchomiona to przy odpowiednich umiejętnościach pewnie da się przechwycić klucz i zdjąć blokadę co daje możliwość edycji kodu. To jest moja subiektywna wersja, nie korzystałem z ioncube więc nie jestem w 100% pewny czy tak jest.

deyvvid
deyvvid

Jest pełny manewr akurat.

bojawiem55
bojawiem55

@ deyvvid Pliki mojej aplikacji wgrywasz na swój serwer www. Nie ma potrzeby edycji plików ponieważ większość wyłączania/włączania zmiana styli wyglądu została dodana do panelu administratora dzięki czemu ktoś kto nawet nie zna żadnego języka programowania może edytować stronę według własnych potrzeb. NoName_1000 Nie jest to takie proste jak myślisz, zresztą wszelkie próby odkodowywania aplikacji są zabronione.

NoName_1000
NoName_1000

Nie jest proste i z tym się zgodzę ale jest możliwe. "Zabronione" są takie akcje jak chcemy wykorzystać oprogramowanie w celach zarobkowych czyli np. Na itemshop do serwera ale jak chcemy pobawić się w dekompilacje na swoim prywatnym komputerze to jest to całkiem legalne pod warunkiem że zdekompilowanej wersji nie będziemy nigdzie dystrybuować (tak to wygląda pod względem prawnym).

A tak pod względem etycznym nie powinno robić się takich rzeczy, dajcie komuś zarobić za włożony trud w utrzymywaniu projektu i wydawaniu regularnych aktualizacji.

psycho
psycho

Tylko gorzej, gdy wykryliśmy podatność, która jest wykorzystywana przez naszych "użytkowników" i przez brak możliwości dekompilacji jesteśmy zdani na łaskę lub nie łaskę twórcy oprogramowania, lub gdy chcemy dodać jedną, dwie, kilka funkcji, które są potrzebne akurat tylko nam.

bojawiem55
bojawiem55

@ psycho Wtedy piszesz do nas i w ramach aktualizacji jest to wykonywane. Jeśli chodzi o dodatkowe funkcję to jesteśmy otwarci na nowe pomysły. Na dowód tego że naprawdę staramy się współpracować i aktualizować projekt jest changelog dostępny tutaj-> https://bojawiem55.pl/changelog_MCSHOP.php

Jakub
Jakub

bojawiem55:

Wtedy piszesz do nas i w ramach aktualizacji jest to wykonywane. Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś było tak, że po aktualizacji trzeba konfigurować cały sklep na nowo.?

bojawiem55
bojawiem55

AlfaCode Wszystko zależy jaka to jest aktualizacja są takie które wymagają ponownej instalacji są również takie które można wykonać przez aktualizator oraz są takie które wymagają tylko wgrania nowych plików ze zmianami.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.

bojawiem55
bojawiem55

Wersja 2.3 - Data publikacji: 31-12-2019

-Dodano możliwość przekierowania strony głównej bezpośrednio na sklepik

-Dodano ładowanie statusu serwera w tle strony

-Dodano ładowanie graczy online w tle strony

-Poprawki w module bans (naprawiono problem z połączeniem do bazy)

-Poprawki w module zgłoszenia (poprawki w kodowaniu Polskich znaków)

-Poprawki w konsoli rcon (status oraz gracze online działają teraz prawidłowo)

-Poprawki w stylu tła (od teraz tło dopasowuje się do strony całkowicie bez rozciagania)

-Poprawki w menu (strona główna nie podświetla się teraz domyślnie)

-Poprawki w płatnościach przelew/paysafecard operator hotpay

-Poprawki w płatnościach przelew operator microsms/rushpay

-Optymalizacja kodu sklepu w celu szybszej pracy

psycho
psycho

Zanim ktoś zacznie mówić, że nie jestem klientem tegoż sklepiku, więc nie mam nic do gadania to w dużej części odpowiadałem za instalację serwera WWW i konfiguracji samego sklepu pod serwery różnych klientów tego sklepu. Dostałem kilkukrotnie za "źle skonfigurowany sklep", bo nie działa i mówi, że licencja jest błędna, a nawet kilka razy zostałem oskarżony o kradzież kluczy licencji i używania ich u siebie (???), więc ten post, który jest moją opinią na temat samego sklepu i działań wokół niego niech będzie przestrogą dla innych ludzi, którzy myślą nad jego zakupem.

Sklep sam w sobie dużo nie wyróźnia się od innych darmowych skryptów, może tym, że często działa gorzej i przez byle co potrafi zapłakać, że nie mogło pobrać danych o licencji, co skutkuje wielkim napisem "Licencja nieprawidłowa" (ale o tym później) oraz większą ilością dodanych w standardzie form płatności. Częściej taniej, a na pewno bezpieczniej wyjdzie wziąć jeden z darmowo dostępnych sklepów i zapłacić komuś za dopisanie potrzebnej nam formy płatności.

Ogólnie historia zaczyna się od tego, że konfiguruje już jeden sklep, oddaje gotowy, wszystko fajnie, a tu nagle sklep pluje błędem "Licencja niepoprawna", od razu sprawdzam co jest nie tak, dostając przy tym "po łbie", że co ja zrobiłem, że licencje odebrali. Po chwilowej analizie wychodzi na to, że zapytanie kierowanego do serwera, na którym twórca oprogramowania postawił swój "serwer licencyjny" nie odpowiada, a strona co każde odświeżenie pyta zapytaniem GET z kluczem licencyjnym czy owa licencja jest poprawna. Powoduje to, że gdy serwer licencyjny padnie chociaż na chwilę to osoby, które akurat być może chciały kupić coś na naszym serwerze dostaną tylko wielki komunikat o błędnej licencji, a to może zniechęcić osobę do zakupu, a czasem nawet do gry na naszym serwerze, więc w najgorszym przypadku tracimy podwójnie.

Twórca tegoż jakże zaawansowanego sklepiku obwinia ludzi o DDoSy serwera i rozkłada ręce mówiąc, że nic nie może z tym fantem zrobić, gdy Wy możecie tracić potencjalnych klientów przez niedostępność sklepu. Jeśli takie podejście do klienta płacącego za sklep jest tutaj normą to można pomyśleć o innych usługach tegoż jegomościa, ale to nie miejsce na dyskusję o tym.

Wracając do tematu zanim zdecydujesz się na zakup tego sklepiku radziłbym się poważnie kilkukrotnie zastanowić, czy zakup akurat tej usługi to dobry pomysł, a być może lepiej zaufać innym użytkownikom tego forum, którzy dostarczają tego typu usługi.

Tekst nie ma na celu urazić twórcy projektu, a jest wyrazem bulu dópy opinii na temat tego jak działa oprogramowanie oferowane przez niego z mojej perspektywy.

bojawiem55
bojawiem55

psycho Odpowiadając na twoje "zarzuty" Faktycznie jeśli ktoś atakuje w serwer licencyjny to może występować taki problem lecz zdarza się to bardzo rzadko jak tylko wykrywam atak od razu uruchamiane są filtry i większość adresów ip sklepików dodanych do bazy ma osobne łącze do serwera z licencją. Przy kolejnej aktualizacji w panelu partnera będzie trzeba określić adres ip z którego strona będzie łączyła się do serwera weryfikującego licencje co powinno rozwiązać problem DDOS'ów które nie będą wstanie atakować serwera licencyjnego który będzie odcięty id 99.99% internetu. (bo do niego otrzymają dostęp tylko adresy ip wskazane w licencji) Nie jest prawdą że rozkładam "ręce" jak tylko otrzymuje informacje o problemie automatycznie staram się go rozwiązać. Nikt z darmowych sklepików nie zaoferuje ci w takim przypadku pomocy. Według mnie zamiast wylewać żale na forum kontaktuj się bezpośrednio ze mną jeśli widzisz jakiś problem. Bo nie kojarzę abyś chociaż raz ze mną się kontaktował czy to na DSC czy to w systemie pomocy. Pozdrawiam.

artur9010
artur9010

bojawiem55:

Nikt z darmowych sklepików nie zaoferuje ci w takim przypadku pomocy.

Bo żaden darmowy sklepik nie weryfikuje licencji co request. Ba, darmowe sklepiki nie dość że nie sprawdzają licencji (bo takowej nie ma) to jeszcze mają zazwyczaj otwarty kod, a tu niewiadomo co to robi pokryjomu.

Dudix
Dudix

bojawiem55:

Nikt z darmowych sklepików nie zaoferuje ci w takim przypadku pomocy.

Jest takie coś jak comunity i bardzo szybko poprowadzi za rączkę. :) Przykładem tego jest np. społeczność vMcShop. Którą serdecznie pozdrawiam.

krfcm
krfcm Pionier

bojawiem55:

Nie jest prawdą że rozkładam “ręce” jak tylko otrzymuje informacje o problemie automatycznie staram się go rozwiązać. Nikt z darmowych sklepików nie zaoferuje ci w takim przypadku pomocy. To ja tylko zostawie ssy które mówią same za siebie co do poziomu wsparcia, a raczej jego braku.

Nikomu nie polecam wydawania pieniędzy w błoto.

Screenshot_20210103-033022471|230x500 Screenshot_20210103-033029870|230x500

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wątek został zamknięty z powodu zmian w regulaminie forum które nastąpiły 17.02.2021: https://lvlup.rok.ovh/t/zmiany-w-regulaminie-forum-i-kategoriach-2021-02/18017