Jak wgrać gotowe rangi na serwer TS3?

Zombie
ts3, ftp
czosek
czosek

Witam jak dodac rangi na ts3 przez ftp nie chodzi o ikony tylko gotwe rangi z permisjami

Nikox
Nikox

Rozumiem, że ten ts3 jest postawiony na VPS? Jeśli tak to jak już SFTP. Z tego co wiem nie ma takiej możliwości, chociaż pewny nie jestem.

czosek
czosek

Tak na vpsie Tylko nie mam pojęcia jak to dodac ikony dodane przez /home/ts3/files/virtualserver_1/internal/icons

Ps.. Jak wgrac licencje ?

Nikox
Nikox

Licencji się nie wgrywa, ją się kupuje. Domyślnie masz darmowe 32 sloty. Możesz starać się o licencję non-profit, która przyznaje 512 slotów, ale nie jest to takie łatwe ;p Więcej o licencjach tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/licencja-do-ts3-kompletna-lista-z-opisami/146 A co do wgrywania ikon poprzez SFTP. Ja na to pytanie Ci nie odpowiem, nigdy tego nie robiłem.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

O ile pamiętam, najpierw się kupuje licencję, potem się ściąga plik licencji ze strony TeamSpeak'a, następnie ten plik wgrywa się do folderu aplikacji.

Czy coś się zmieniło w tej kwestii?

Infinity
Infinity

Nic się nie zmieniło, jest dokładnie tak jak piszesz :slight_smile: Kupujesz zwykła licencje/załatwiasz licencje non-profit, pobierasz ją, wysyłasz do folderu głównego TS3, odpalasz TS3 i tyle, licencja załadowana.

Co do wgrywania ikon, to można to robić z poziomu programu. Co do wgrywania rang razem ze wszystkimi permisjami to nie jestem pewny czy czasem do tego nie jest query?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

czosek:

dodac rangi na ts3 przez ftp nie chodzi o ikony tylko gotwe rangi z permisjami

Musisz podmienić obecną bazę danych TS na nową, z gotowymi rangami. Inaczej się nie da (chyba, że sam zrobisz).

Baza zazwyczaj nazywa się ts3server.sqlitedb.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.