Jak zainstalowac Ubuntu 14.04 na VPS KVM?

Zombie
vps, kvm, ubuntu
godofrock123
godofrock123

Witam tak jak pisalem jak zainstalowac na VPS KVM system Ubuntu 14.04

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
DoreK
DoreK α-tester v3

Taki mały off-topic, ale po co instalować ten trochę relikt przeszłości sprzed 4 lat, skoro domyślnie jest już instalowany ubuntu 16.04?

godofrock123
godofrock123

Bo nie lubie Ubuntu 16.04 - pare rzeczy mi nie dziala lecz na ubuntu 14/04 wszystko mi dziala

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Ubuntu 14.04 LTS ma wsparcie tylko do 1.01.2019r. - potem będzie niewspierane. Tutaj zalecana jest instalacja wyższej wersji Ubuntu lub innego systemu opartego na Debianie.

Jeżeli coś Ci nie działa na Ubuntu 16.04 to napisz nowy wątek na forum, a na pewno znajdziemy rozwiązanie :slight_smile:

godofrock123
godofrock123

Dajmy na to IPB 3.4.9 potrzxebuje php5 gdy instaluje php5 nadal nie dziala a na ubuntu 14.04 dziala perfect

Nikox
Nikox

Php5 to staroć, powinno wszystko zadziałać na php 7.0.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

godofrock123:

IPB 3.4.9

Pytanie spoza tematu: jeżeli używasz IPB to masz na to licencję? Stare wersje zazwyczaj to cracki, bo obecna wersja to 4.3.5 :thinking:

godofrock123
godofrock123

Ja nie lubie 4.3.5 bo nie podba mi sie a IPB 3.4.9 mam bo mam na to popisane aplikacje iitp

godofrock123
godofrock123

Ey zainstalowalem ubuntu 14.04 na KVM i tera niech mi ktos powie skad ja mam miec haslo do roota ?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zwykle dane do logowania to login ubuntu i hasło ubuntu ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.