Witam tak jak pisalem jak zainstalowac na VPS KVM system Ubuntu 14.04
Witam tak jak pisalem jak zainstalowac na VPS KVM system Ubuntu 14.04
Polecam użyć wyszukiwarki:

Ale skoro nie jesteś w stanie, oto link: https://lvlup.rok.ovh/t/poradnik-instalacja-ubuntu-16-04-server-na-vps-kvm-konfiguracja-sieci-na-nowym-udev-duzo-obrazkow-dobrze-wyjasnione/806
Taki mały off-topic, ale po co instalować ten trochę relikt przeszłości sprzed 4 lat, skoro domyślnie jest już instalowany ubuntu 16.04?
Bo nie lubie Ubuntu 16.04 - pare rzeczy mi nie dziala lecz na ubuntu 14/04 wszystko mi dziala
Ubuntu 14.04 LTS ma wsparcie tylko do 1.01.2019r. - potem będzie niewspierane. Tutaj zalecana jest instalacja wyższej wersji Ubuntu lub innego systemu opartego na Debianie.
Jeżeli coś Ci nie działa na Ubuntu 16.04 to napisz nowy wątek na forum, a na pewno znajdziemy rozwiązanie :slight_smile:
Dajmy na to IPB 3.4.9 potrzxebuje php5 gdy instaluje php5 nadal nie dziala a na ubuntu 14.04 dziala perfect
Php5 to staroć, powinno wszystko zadziałać na php 7.0.
godofrock123:
IPB 3.4.9
Pytanie spoza tematu: jeżeli używasz IPB to masz na to licencję? Stare wersje zazwyczaj to cracki, bo obecna wersja to 4.3.5 :thinking:
Ja nie lubie 4.3.5 bo nie podba mi sie a IPB 3.4.9 mam bo mam na to popisane aplikacje iitp
Ey zainstalowalem ubuntu 14.04 na KVM i tera niech mi ktos powie skad ja mam miec haslo do roota ?
Zwykle dane do logowania to login ubuntu i hasło ubuntu ;)

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.