Konfiguracja Pterodactyla z deamonem

Pytania i problemy
ciabulata
ciabulata

Witam, generalnie zacznę od tego że nigdy wcześniej nie konfigurowałem żadnych serwerów VPS ani nie instalowałem sam żadnych paneli, jest to mój pierwszy raz. Odnosiłem się do poradnika z tej strony i niestety przy próbie wystartowania serwera dostaje taki komunikat

There was an exception while attempting to communicate with the daemon resulting in a >HTTP/E_CONN_REFUSED response code. This exception has been logged.

Nie wiem gdzie szukać rozwiązania problemu i prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Pierwszy wynik w Duck: https://github.com/pterodactyl/panel/issues/1268

Teoretyczne rozwiązanie problemu (patrz ostatni post)

Steps to fix:

Configure panel's containers to use default network settings, not bridge
    Stop all containers, stop dockerd
    Re-configure firewall to allow traffic, in this case, 8443/tcp
    systemctl start docker
    docker-compose up -d
    voila

Wzywam szamanów od Pterodactyla aby zweryfikowali czy powyższa porada trzyma się ramy jako że issue jest już trochę starawe.

ciabulata
ciabulata

Będąc szczerym to nawet nie wiem gdzie skonfigurować firewalla, czy na cloudflare czy na ovh

Lempik
Lempik

Miałem też problemy z Pterodactylem, więc w końcu z niego zrezygnowałem i zainstalowałem PufferPanel. Tak przy okazji, dlaczego chcesz akurat Pterodactyla?

ciabulata
ciabulata

Po prostu znalazłem pierwszy lepszy. Myślisz że lepiej zainstalować PufferPanel? Jeśli tak to jak wyczyścić Pterodactyla ?

Lempik
Lempik

Instalacja Puffera jest prostsza i prawdopodobnie do Twoich potrzeb PufferPanel wystarczy. Ja też 1,5 r. temu przechodziłem z hostingu MC na VPS. I byłem kompletnie zielony. Dlatego założyłem wątek, który z czasem stał się najdłuższym wątkiem w tej Galaktyce, to jak chcesz, to możesz zerknąć na https://lvlup.rok.ovh/t/rozwazam-serwer-mc-na-vps-budzet/8627 Możesz uniknąć niektórych błędów, które ja popełniłem.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.