Na obecną chwilę głównym zgrzytem jest to że nagrody za ten miesiąc zostały rozdane wbrew temu co Wam napisaliśmy. Nie dotrzymaliśmy naszego słowa jak słusznie zauważyliście i jest to błąd po naszej stronie, wybaczcie 😭
To nie jest jakieś byle jakie forum gdzie dokonalibyśmy edycji tamtego posta i sprawa załatwiona.
Dobrze wiecie że jesteśmy transparentni ile się da.
Zmiana zasad przydzielania nagród w momencie gdy obie strony nie są do końca zadowolone i faktycznie zaistniała sytuacja gdzie wprowadziliśmy w błąd naszych użytkowników byłaby nie na miejscu.
Chcemy najpierw rozwiązać tą sytuację a dopiero potem zmodyfikować zasady tak aby były do uwzględnienia dla nagród za październik.
Odnośnie sugerowanego rozwiązania...
Nie mam problemu z tym aby przydzielić Ci @DoreK podwójną nagrodę za aktywność za wrzesień, byłaby to równowartość za poradnik miesiąca jednak bez możliwości pochwalenia się poradnikiem miesiąca.
Po prostu nie jestem w stanie się podpisać pod tą decyzją że jest to poradnik miesiąca, nie żałuję Wam rabatu czy nagrody 😃 Daj znać czy takie rozwiązanie Ci odpowiada.
Odnośnie poprzedniego postu...
DoreK:
Temat jasno nazywa się “Ręczna aktualziacja kernela […]” - co złego widzisz w treści mojego poradnika, który dotyczy Ręcznej aktualizacji kernela ?
Nie widzę powiązania, klient nadal zostaje najpewniej z dziurą w systemie.
DoreK:
Serio? Tylko większą cyferkę przy kernelu? Kłóciłbym się. Sam zaobserwowałem problemy z funkcjonowaniem jednej wersji kernela, gdy po aktualizacji wszystkie problemy umknęły.
Gdybym osobiście nie spotkał się z problemem związanym z kernelem to bym nie pisał tego poradnika.
Ty je spotkałeś, ja nie, przeciętny klient raczej też nie, wnioskuję po ticketach.
Nie widziałem osobiście żadnego ticketa powiązanego z kernelem poza np. OpenVZ i z brakiem możliwości instalacji Dockera który działa jak trzeba.
Jest możliwość że tworzysz rozwiązanie problemu którego nie będzie mieć zwykły użytkownik, z dużym prawdopodobieństwem dostarczając mu za to problemów których by normalnie nie miał.
Skoro z dużą pewnością mogę założyć że default setup nie ma bugów to w takim razie co zyskuje klient?
Nadal tego nie poruszyłeś, jeśli chcesz poruszyć to zapraszam do Twojego wątku z poradnikiem, odpowiedz na mojego posta, sądzę że to najlepsze miejsce do dyskusji.
DoreK:
Tutaj się mogę zgodzić choć miałem w planach aktualizację uwzględniając odpowiednie ostrzeżenia i Twoje rady z posta pod poradnikiem.
Dodałem swój komentarz do poradnika dzień po publikacji.
Z mojej strony nie widzę posta abyś się do tego odniósł i np. napisał że do końca miesiąca dasz poprawkę, jeśli bym to widział to z pewnością inaczej obmyślałbym sprawę.
Generalnie pisanie o tym że chciałeś wprowadzić poprawki już po rozdaniu nagród jak dla mnie jest nie na miejscu. Był czas na uwzględnianie poprawek ale teraz wrzesień mamy już zamknięty, byłoby nie fair w stosunku do innych jeśli zmienilibyśmy teraz "wygrany poradnik" z września ze względu na treść z października :roll_eyes:
DoreK:
Ja tylko podsunę posta @AlfaCode który jest chyba najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku
Niestety ten poradnik nie uzyska odznaki poradnik miesiąca gdyż nie zasługuje na taki tytuł, głównie możliwością szkody dla użytkownika zamiast korzyścią. Nie mogę się pod tym podpisać aby dać za to odznakę.
DoreK:
Chciałbym jeszcze dodać że poradniki dot. instalacji pma znajduje się na forum, co prawda bardzo ubogie i niezbyt dobre jeśli chodzi o metodę, ale jednak:
Nie widzę powiązania. Wskazany poradnik nie jest napisany we wrześniu 2019