Nasłuch wiadomości prywatnych jako Query

Zombie
ts3, query
Kaczuc
Kaczuc

Witam czy ktoś może wie jak "zarejestrować" klienta query do zdarzeń pw? Konkretnie chodzi mi o to: Próbujesz uruchomić czat z klientem ServerQuery. Prosimy pamiętać, że wiadomości tekstowe będą otrzymywane jedynie jeżeli ServerQuery został zarejestrowany dla zdarzeń prywatnych wiadomości tekstowych z „servernotifyregister event=textprivate”.

Lolek
Lolek

[code] /**

• readChatMessage
  • Read chat message by its type (Result: http://bit.ly/2dtBXnT)
  • IMPORTANT: Check always for message success, sometimes you can get an empty message
  • and it will return empty data
  • Output:
    • Array
  • {
  • [invokerid] => 37
  • [invokeruid] => /jl8QCHJWrHDKXgVtF+9FX7zg1E=
  • [invokername] => toxiicdev.net
  • [msg] => It's just a prank bro
  • [targetmode] => 3
  • }
  • @author toxiicdev (@toxiicdev.net)
  • @param string $type textserver|textchannel|textprivate
  • @param boolean $keepalive default false
  • @param int $cid channel id (required only for textchannel)
  • @return array data */ [/code] Polecam ;) Klasa: ts3admin.class
anon10657637
anon10657637

Ale jej źródła to się nie poda, co nie?

anon10657637
anon10657637

Ale skąd ta klasa, z jakiego projektu? To tak jakby podać jako źródło Internet - też bez sensu. Swoją drogą nawet nie wiemy jaki język jest obiektem zainteresowania autora tematu, więc fajnie by było gdyby @Kaczuc napisał.

Oczywiście ja wiem że jej źródła znajdziesz tutaj, chodzi mi tylko o idiotyczne podejście do kwestii pozostawiania informacji.

Kaczuc
Kaczuc

PS: z tym problem sobie poradzilem lecz mam kolejny image|690x72

Robilem juz wszystko nadawalem uprawnienia na wszystkie foldery zwiazane z sinusbotem tak mi sie stalo po formacie vps brakuje jakiegos repozytorium lecz nie moge dojsc do tego jakiego 😛

EDIT: Problem rozwiazany

Kolejny problem: Najnowsza wersja ts3. 3.1.1

To sie pokazuje gdy chce sie polaczyc sinusbotem na serwer TSClient quit. LogLevel has been increased, please try to connect again to see more details.

Infinity
Infinity

Kaczuc:

TSClient quit. LogLevel has been increased, please try to connect again to see more details.

Każe ci spróbować połączyć się ponownie, aby pokazać więcej informacji o błędzie.

Kaczuc
Kaczuc

Reinstall nic nie pomaga laczenie tez nie aktualnie dostaje tylko taka wiadomosc image|690x17 Zwiekszanie LogLevel w plikach nic nie daje zmiejszanie na serwerze tez nic nie daje nawet wrzucilem nawet wrocilem z serwerem ts3 na starsza wersje. Instalowalem go juz kiedys ale mialem inna wersje ts3 moze to dlatego mu tak fixuje.

Infinity
Infinity

Ale umiemy czytać, że tam piszę o braku jakiejś biblioteki? 😃

Zainstaluj pakiet: libnss3-dev

Kaczuc
Kaczuc

A no tak nie zwrocilem na to uwagi xD

EDIT: Mam nastepny problem jakis blad z zaladowaniem bibloteki @Infinity wiesz moze jak to naprawic ? image|690x6

Infinity
Infinity

Wygląda, że brakuje ci nie tylko pojedynczej biblioteki a jakiś konkretnych zasobów w systemie.

Nie wiem co dokładniej instalowałeś, ale wygląda że nie zastosowałeś się do instrukcji instalacji, dokładniej instalacji właśnie dodatkowych bibliotek.

Każdy błąd możesz wpisać w google, pełno rozwiązań na internatach (razem z nazwami pakietow odpowiedzialnymi). W taki sposób znalazłem ten pierwszy co ci dalem.

Kaczuc
Kaczuc

Instalowalem za pomoca poradnika wiec ciezko by bylo czegos nie zainstalowac ogolnie to autor tego poradnika wyedytowal go na nowa wersje pod najnowszego ts3 na linuxa wczesniej jak instalowalem wszystko dzialalo 😛

Uzylem tych komend przed instalowaniem wgl sinusbota mozliwe ,ze sam ts3 do ktorego autor daje link do pobrania czegos nie doinstalowal lub jemu brakuje jakiegos pliku.

Poradnik z ktorego instalowalem: https://lvlup.rok.ovh/t/musicbot-czyli-jak-zainstalowac-sinusbot-z-youtube-dl-i-obsluga-klienta-ts-3-1-x/205

Raz mi sie udalo nawet polaczyc bota pod serwer lecz mial zmutowane dzwiek a odpalenie muzyki nic nie dalo

Kaczuc
Kaczuc

Jakby ktoś miał taki problem jak ja polecam instalować z tego poradnika na stronie :slight_smile:https://wiki.sinusbot.com/en:guides:installation:linux

Prosze o zamkniecie tematu!

luxDev
luxDev Pionier

No jeśli chodzi o ten temat tak trochę ani go zamknąć ani przypiąć rozwiązanie..

Kaczuc
Kaczuc

@luxDev Czemu nie :p ? z query sobie poradzilem z botem tez a po co robic 2 tematy jesli mozna poprosic o rade w jednym. xD

luxDev
luxDev Pionier

Chodzi o to że rozwiązania podanego nie ma bo sam rozwiązałeś problem i nie powiedziałeś jak, a tematów ogólnie nie zamykamy takich.

Kaczuc
Kaczuc

Jak nie powiedzialem jak ? Dalej link do oficialnej strony sinusbota a tam jest all opisane jak to zrobic :slight_smile: A z tym 1 problemem dostalem wzor jak ma to wygladac i dalem sobie rade :p

LinGruby
LinGruby Pionier

Kaczuc:

Dalej link do oficialnej strony sinusbota a tam jest all opisane jak to zrobic :slight_smile: A z tym 1 problemem dostalem wzor jak ma to wygladac i dalem sobie rade 😛

u nas w poradniku jest podobnie ( teraz ) i przerabiany ( edytowany ) był 13 razy coby był aktualny ( nawet dodane pierwsze uruchomienie - zapisanie hasła etc. ) na stronie sinusbot tego niema ;-)

Kaczuc
Kaczuc

Wlasnie z tego poradnika z ktorego instalowalem bota wgl sie nie chcial laczyc do serwera dopiero ja uzylem poradnika z strony sinusbota to poszlo moim zdaniem ten poradnik na forum jest za bardzo chaotycznie