Witam, mam taki problem, iż skonfigurowałem plugin essentials na wersję 1.12 i nie działa mi ani /spawn ani nie wyświetlają się rangi, gdy piszę coś na czacie tylko wiadomość.
Witam, mam taki problem, iż skonfigurowałem plugin essentials na wersję 1.12 i nie działa mi ani /spawn ani nie wyświetlają się rangi, gdy piszę coś na czacie tylko wiadomość.
Zasadnicze pytania. Masz Essentials Spawn zainstalowany oraz czy masz skonfigurowane rangi?
Mam zainstalowany cały essentials, w tym spawn. Rangi mam skonfigurowane w permissionsex
Wersje masz aktualną dla swojego serwera? Znaczy, wersja Essentials najnowsza (czyli na najnowsze wersje) może nie działać poprawnie na załóżmy 1.7
Co do wyświetlania rang - prefixu - chodzi ci o to, że wpisałeś w PermissionsEx prefixy i nie ma ich na chacie?
Tak, w Essentials też mam {GROUP}{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}
Skorzystaj z mojego pluginu, który rozwiąże twój problem. https://lvlup.rok.ovh/t/tchatprefix-czyli-jak-usunac-z-chatu-w-minecraft-bukkit-plugin/4480 Przy nim, nie musisz posiadać pluginu EssentialsChat - nic ci on nie da, wszystko załatwi ten mój.
Nie działa mi link do pobrania 😕
Dzięki bardzo, a wiesz czemu nie działa mi /spawn?
Masz plugin EssentialsSpawn?
Tak, pisałem wyżej
To brzmi jak słaba chamska reklama.
@Dodner zawsze możesz spróbować https://hub.spigotmc.org/jenkins/job/spigot-essentials/, zamiast jakiegoś dziwnego forka :thinking:
EssentialsX zainstaluj, częściej aktualizowany od tego czegoś co dał pan na górze. Poza tym masz vault? U mnie po zainstalowaniu Vault zaczęło działać.
Zgadza się - w EssentialsX wymagany jest Vault.
Mam Vault i EssentialsX
Może zainstaluj ProtocolLib, choć wątpię w to że jest potrzebny. Jak nie zadziała to możesz usunąć jeśli go nie potrzebujesz
Ja nie mam ProtocolLib, a mimot to mi chat i rangi działają bez problemów.
Głupie pytanie (ale tonący się chwyta...). Skoro masz "{GROUP}{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}", to czy przypadkiem nie trzeba definiować też koloru na początku? Przed "{GROUP}"?
Już rangi mam, teraz chodzi o /spawn
Masz komendę dozwoloną w permissions.yml w katalogu PermissionsEx?
Nie nie trzeba.
Masz EssentialsChat, EssentialsSpawn, Essentials? Może spróbuj EssentialsX serio jest lepszy i czesto aktualizowany. Moze też jakis inny plugin coś psuje
Już samo się naprawiło, sam nie wiem jak ;D