Nie działa Essentials Chat, nie wyświetlają się rangi

Zombie
minecraft, zarządzanie, pluginy
Dodner
Dodner

Witam, mam taki problem, iż skonfigurowałem plugin essentials na wersję 1.12 i nie działa mi ani /spawn ani nie wyświetlają się rangi, gdy piszę coś na czacie tylko wiadomość.

happi
happi

Zasadnicze pytania. Masz Essentials Spawn zainstalowany oraz czy masz skonfigurowane rangi?

Dodner
Dodner

Mam zainstalowany cały essentials, w tym spawn. Rangi mam skonfigurowane w permissionsex

happi
happi

Wersje masz aktualną dla swojego serwera? Znaczy, wersja Essentials najnowsza (czyli na najnowsze wersje) może nie działać poprawnie na załóżmy 1.7

Dodner
Dodner
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Co do wyświetlania rang - prefixu - chodzi ci o to, że wpisałeś w PermissionsEx prefixy i nie ma ich na chacie?

Dodner
Dodner

Tak, w Essentials też mam {GROUP}{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}

Timo

Skorzystaj z mojego pluginu, który rozwiąże twój problem. https://lvlup.rok.ovh/t/tchatprefix-czyli-jak-usunac-z-chatu-w-minecraft-bukkit-plugin/4480 Przy nim, nie musisz posiadać pluginu EssentialsChat - nic ci on nie da, wszystko załatwi ten mój.

Dodner
Dodner

Nie działa mi link do pobrania 😕

Timo
Dodner
Dodner

Dzięki bardzo, a wiesz czemu nie działa mi /spawn?

Timo

Masz plugin EssentialsSpawn?

Dodner
Dodner

Tak, pisałem wyżej

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

To brzmi jak słaba chamska reklama.

@Dodner zawsze możesz spróbować https://hub.spigotmc.org/jenkins/job/spigot-essentials/, zamiast jakiegoś dziwnego forka :thinking:

DoreK
DoreK α-tester v3

EssentialsX zainstaluj, częściej aktualizowany od tego czegoś co dał pan na górze. Poza tym masz vault? U mnie po zainstalowaniu Vault zaczęło działać.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Zgadza się - w EssentialsX wymagany jest Vault.

Dodner
Dodner

Mam Vault i EssentialsX

DoreK
DoreK α-tester v3

Może zainstaluj ProtocolLib, choć wątpię w to że jest potrzebny. Jak nie zadziała to możesz usunąć jeśli go nie potrzebujesz

Lempik
Lempik

Ja nie mam ProtocolLib, a mimot to mi chat i rangi działają bez problemów.

Lempik
Lempik

Głupie pytanie (ale tonący się chwyta...). Skoro masz "{GROUP}{DISPLAYNAME}: &7{MESSAGE}", to czy przypadkiem nie trzeba definiować też koloru na początku? Przed "{GROUP}"?

Dodner
Dodner

Już rangi mam, teraz chodzi o /spawn

Lempik
Lempik

Masz komendę dozwoloną w permissions.yml w katalogu PermissionsEx?

luxDev
luxDev Pionier

Nie nie trzeba.

Masz EssentialsChat, EssentialsSpawn, Essentials? Może spróbuj EssentialsX serio jest lepszy i czesto aktualizowany. Moze też jakis inny plugin coś psuje

Dodner
Dodner

Już samo się naprawiło, sam nie wiem jak ;D