witam mam problem chciałbym wsadzić mój wlasny system iso ale nie moge ponieważ nie mam takiej opcji mojego dysku wcześniej działało nagle zniknęlo 
witam mam problem chciałbym wsadzić mój wlasny system iso ale nie moge ponieważ nie mam takiej opcji mojego dysku wcześniej działało nagle zniknęlo 
Szukasz w złej zakładce, wejdź do zaznaczonego na screenie qemu a potem w nim odszukaj hardware ;)
Rozwiń sobie węzeł (po prostu kliknij na n35). Tam powinien być Twój VPS. Kliknij sobie na niego. Po prawej stronie powinny pojawić się różne zakładki - Ciebie interesuje zakładka Sprzęt. Po kliknięciu jej powinny się pojawić w dużej części okna informacje o VPS oraz wirtualny napęd.
Popatrz sobie na screeny w tym wątku, tutaj masz także instrukcję jak zamontować .iso: https://lvlup.rok.ovh/t/wgrywanie-i-montowanie-wlasnego-obrazu-systemu-iso-na-vps-kvm-w-lvlup-pro/4237
tylko takie cos mam a wczesniej wiecej mialem
Dziwne, żebyś miał więcej, może miałeś Firewall rozwinięty? W zakładce Sprzęt znajdziesz szukane ustawienie ;)
No tak wiem tylko nie mam tych wszystkich opcji nawet nie mam teraz opcji zeby przeslac iso a wczesniej mialem
Wrzucać ISO możesz w innym miejscu. Właśnie zauważyłem, że jednak czegoś Ci jakby brakuje w sidebarze po lewej, dwóch storage:

No wlasnie o to mi chodzi wczesniej mialem i nagle zniknelo
Napisz ticket w tej sprawie, może to jakiś problem od strony hosta. @SystemZ
Mysle jak wlasnie napisac zeby to rozumieli itd
Najprościej podeślij w nim link do tego tematu ;)
Okej dzieki chlopaki

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.