Witam, mam problem, mianowicie nie wiem jak ustawić, żeby ranga VIP była dodatkiem (?) do zwykłej rangi typu A,B,C itd., ponieważ robię serwer Prison i rangi A,B,C itd. muszą być widoczne.
Witam, mam problem, mianowicie nie wiem jak ustawić, żeby ranga VIP była dodatkiem (?) do zwykłej rangi typu A,B,C itd., ponieważ robię serwer Prison i rangi A,B,C itd. muszą być widoczne.
Jaki plugin na rangi? W pex to była taka komenda /pex group VIP parents set default To sprawi, że VIP będzie miał permisie rangi default
Pex, ale o to chodzi żeby było VIP A (nick): (wiadomosc)
No to nadaj osobie rangę VIP
pex user NICK group add VIP
ustaw permisje tak jak pokazał to @Patbox
Prefix czyli to "VIP" ustaw komendą
pex user VIP prefix "&f[&eVIP&f] "
Te w cudzysłowie możesz edytować
Co do chatu, jeśli widzisz takie < >, to skorzystaj z mojego pluginu:
https://lvlup.rok.ovh/t/tchatprefix-czyli-jak-usunac-z-chatu-w-minecraft-bukkit-plugin/4480
meh, korzystam z prefixów w essentials chat
No to plugin ci się nie przyda. Prefixy ustalasz w configu Essentialsa w sekcji CHAT? Też nie problem! Tylko ustaw te komendy od Pexa co podałem wyżej
Wpisałem te komendy i nadal nie wyświetla tej rangi o uprawnieniach gracza, może edytować w sekcji CHAT?
Zrób screena
/pex groups
O co chodzi z tymi rangami A-Z?
VIP jak widzimy dziedziczy uprawnienia z A, w zależności od czego ma dziedziczyć wpisz:
pex group VIP parents add GRUPA
A-Z to sektory, na każdym sektorze jest dodawany warp
A jak ustawię żeby VIP nie dziedziczył od niczego to mógłbym wtedy dać i rangę VIP i rangę A?
Nawet jak dziedziczy to możesz tak zrobić - uprawnienia się nadpiszą, nic sie nie stanie.
Usuwanie dziedziczenia:
pex group GRUPA parents remove GRUPA
Wtedy użyj
pex user NICK group ADD GRUPA
a a nie
pex user NICK group SET GRUPA
;)
Nie działa, a może coś zmienić w essentials?
Jesli ustawisz prefixy w essentials, to w essentials zmienisz tylko prefixy. Co nie działa dokładniej?
Chciałbym żeby mogły być 2 rangi na raz czyli VIP A,B,C albo coś (nick): (wiadomosc)
A o to chodzi, to tak się nie da automatycznie, musisz wybrać i ta wyższa bedzie, albo ustawić komuś osobno prefix -> /pex user NICK prefix "&1A B D G Z VIP ADMIN &f"