Problem z instalacją Sinusbota na VPS

Zombie
Glenor
Glenor
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Twoje IP zostało zablokowane albo coś blokuje połączenie.. masz coś w nietypowego w /etc/hosts ?

Glenor
Glenor

Nie mam żadnego folderu więc zakładam że chodzi o Plik

Glenor
Glenor

wysłałem ci na pw co mam w tym pliku

Timo

Spokojnie, nie musiało być na PM. Nic szczególnego tam nie ma, domyślne ustawienia, więc to na pewno nie stanowi problemu. Korzystasz z jakiegoś iptables, które może ci blokować wychodzące połączenia?

Glenor
Glenor

Wiesz nawet nie wiem robie ciągle reinstalację i instaluje na nowo i jedyne co jeszcze instaluje to Nano i Screen i to tyle a i fail2ban czy jakoś tak

Timo

To nie reinstaluj co chwile bo to nic nie da... może ktoś się jeszcze wypowie kto ma jakieś informacje na ten temat ;)

Glenor
Glenor

xDD nie czaje zawsze działało a teraz nie

Timo

Ale działało na innym VPS z innym IP :D

Glenor
Glenor

tak z innym ip

Glenor
Glenor

Nie czaje tego po prostu głupi jestem i tyle

FREQU
FREQU

Co ty próbujesz zrobić komendą .sinusbot bo ja nigdy się z tym sposobem nie spotkałem bo można zrobić to 2 razy szybciej. Tak samo według mnie bez sensu jest tworzenie usera. Najprawdopodobniej nie zupdatowałeś vpsa (apt-get update i apt-get upgrade). Ogl ten sposób jest śmieszny i zabiera 5 razy więcej czasu niż zrobienie tego "nomalnym" sposobem. Nie polecam wgl ci się zabierać za to. Odezwij się pw to ci pomoge.

Infinity
Infinity

FREQU:

Najprawdopodobniej nie zupdatowałeś vpsa (apt-get update i apt-get upgrade)

Przecież to nie ma żadnego znaczenia w przypadku, gdy sinusbot nie potrafi mu się połączyć z ich serwerem.

1. Czy sieć działa poprawnie na vpsie? Wpisz: ping 8.8.8.8
  2. Czy posiadasz iptables z regułkami (na niektórych dystrybucjach standardowo są wstawiane)? Wpisz: iptables -nL
Glenor
Glenor

https://zapodaj.net/1813162e8e944.png.html tutaj jest ss z iptables

A siec normalnie pinguje

Infinity
Infinity

Sprawdź jeszcze: ping google.pl - czy resolvuje adres. Jeśli tak:

A więc twoje IP jest zablokowane po stronie sinusbota, prawdopodobnie z powodu używania crackowanej wersji czy czegoś innego przez poprzedniego jego użytkownika.

O ile dobrze pamiętam - możesz napisać ticketa o zmianę ip czy całego vpsa, z właśnie tego powodu.

Glenor
Glenor

okki dziekuje

Glenor
Glenor

a jeśli Nie chcą zmienić ip( napisali że się nie da) to jest jakiś inny sposób ??