Hejka mam problem taki The [ mbstring ] extension is missing. Please check your PHP configuration. i robiłem wszystko co było na internecie i nadal nic.. Szukam osoby która mi to wytłumaczy jak mogę to naprawić
Hejka mam problem taki The [ mbstring ] extension is missing. Please check your PHP configuration. i robiłem wszystko co było na internecie i nadal nic.. Szukam osoby która mi to wytłumaczy jak mogę to naprawić
Na końcu tego poradnika jest instrukcja jak poradzić sobie z tym problemem: https://lvlup.rok.ovh/t/www-instalacja-apache-php-i-mysql-na-vps-dedyku/582
Juz to robilem i dalej nic
php -v
Brak rozszerzenia [ mysqli ] Proszę sprawdzić konfigurację PHP. Zobacz naszą dokumentację, aby uzyskać więcej informacji. teraz takie cos
Wszystko działa , tylko haslo nie ... login wpisuje root ale haslo jest zle lecz wpisuje takie jakie ustawilem 😦
#1698 - Access denied for user 'root'@'localhost'
mysqli_real_connect(): (HY000/1698): Access denied for user 'root'@'localhost'
Jak próbuje się zalogować
Dzieje się tak ponieważ logowanie na roota jest zablokowane. Musisz stworzyć nowego usera i dać mu uprawnienia np roota.
EDIT: @TheHoologramek
mysql -u root CREATE USER 'newuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password'; GRANT ALL PRIVILEGES ON . TO 'newuser'@'localhost' WITH GRANT OPTION; FLUSH PRIVILEGES; exit service mysql restart

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.