Przekierowanie ip prywatnego

Zombie
zarządzanie, ts3, sieć
nitromaxpl
nitromaxpl

Witam chciałbym postawić serwer ts3 na serwerze linux wpiętym do routera. Operator życzy sobie 10 zł miesięcznie za przekierowanie portów. Co zrobić by to ominąc?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Możesz użyć vps z którego ruch przekierujesz na danym porcie. https://lvlup.rok.ovh/t/przekierowywanie-portu-z-vps-komputera-na-vps/878

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

nitromaxpl:

Co zrobić by to ominąc? Hamachi

Co prawda nie polecam - ale jak chcesz ominąć, to jedno z przystępnych rozwiązań.

Jeśli otworzenie portów (publiczne IP) jest niedostępne, to zostaje ci tylko to.

Ewentualnie jakiś tani VPS :)

nitromaxpl
nitromaxpl

@bopke bedzie mi to działać kazdy port mozna przekierowac? I wtedy moj adres publiczny to moj adres mojego vps tak?

bopke

No możesz sobie dowolne porty przekierować i podawać adres IP vpsa.

nitromaxpl
nitromaxpl

Ok gdzie sa tanie vps? A czy na hosting gdzie ssh jest się nie da?

bopke

Co znaczy hosting gdzie ssh jest

nitromaxpl
nitromaxpl

Np w ofercie lvlup.pro w ofercie jest pakiet premium 2018 gdzie jest dostep do ssh to tego nie lepsze bedzie?

bopke

Potrzebujesz własnego adresu IP, żeby mieć kontrolę nad jego portami i mieć dostęp do iptables. Hosting www w ogóle się do tego nie nadaje. Musi być vps.

nitromaxpl
nitromaxpl

A gdzie kupie najtańszy vps Bo dużych zasobow niepotrzebuje wiec wiecie starczy jakis serwer z 1gb ramu.

bopke

Dobrze by było, żeby był on przy okazji chroniony jakimś niezłym antyddosem, więc myślę, że KVM PL 1GB będzie ok ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.