Pytanie dotyczące serwerów VPS na lvlup.pro pod Minecraft-a

Pytania i problemy
vps, minecraft
asas007
asas007

Chciałbym się dowiedzieć czy 8GB RAM FR uciągnie 20-30 pluginów (takie bardziej podstawowe) i 70-100 slotów . I czy 2GB RAM UpRyze wystarczy na proxy i lobby ? Czy brać pod proxy i lobby 4GB RAM FR . Serwer tryb survival + cuboidy .

Z góry dziękuje .

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Co do proxy to bez problemu, a na 8GB myślę, że 40 no max 50 osób bez problemu

asas007
asas007

Ale nawet przy dobrej optymalizacji (silnik purpur) i przy wygenerowanym świecie ? 5000x5000 ?

KrEdEnS

Podaje +- realne wartości, może uda się więcej, zawsze możesz uderzyć w PL TURBO 7GB - satysfakcja gwarantowana

asas007
asas007

no dobra . A co to jest PL TURBO 7GB ?

KrEdEnS

Serwer VPS z dedykowanym procesorem. Więcej info: https://lvlup.rok.ovh/t/limitowana-oferta-vps-kvm-upryze-turbo/15413

asas007
asas007

Czyli to nie ram jest blokadą tylko procesor ?

KrEdEnS

Co do ramu zawsze możesz dodać SWAP, CPU tak nie oszukasz :kappa:

asas007
asas007

Ale mówiłeś że będą lagi teraz mam 20tps przy 40 osobach a mam : Intel(R) i7-6700K @ 2 x 4.00GHz Ram 4GB DDR4 ECC więc dlaczego na 8GB RAM FR miało by lagować przy 70 osobach ?

KMatuszak
KMatuszak Weteran

wszystko zależy od wersji gry na jaką masz serwer 😛

KrEdEnS

asas007:

Ram 4GB DDR4 ECC i7-6700K nie wspiera pamięci z korekcją błędów

asas007:

więc dlaczego na 8GB RAM FR miało by lagować przy 70 osobach ? Biorę margines na optymalizację, wersję itd, nie chce żebyś czuł się oszukany wręcz przeciwnie, żebyś zobaczył i powiedział o jednak VPS działa lepiej niż mówili (gdy masz dobrze zoptymalizowany serwer MC)

asas007
asas007

ok !

krfcm
krfcm Pionier

1 rdzeń ma uciągnąć to wszystko? Nie w tym świecie

KrEdEnS

@artur9010 z tego co wiem korzystasz z 7GB Turbo, jeżeli możesz się wypowiedzieć na żywym przykładzie ;)

PS. Jest to cały jeden wątek Ryzena 7 dla Ciebie, nikt Ci nie może go podkradać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

artur9010
artur9010

imo jest spoko, korzystam od paru miesiecy i nie narzekam, a z kodem minecraft-list.org masz 12% rabatu :kappa:

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.