Informację o saldzie z "głównego widoku" usunąłem celowo.
Pół żartem, pół serio - to nie bug, tylko feature.
Niepotrzebnie komplikuje to nawigację. Przy większych kwotach sugerowany stan portfela może nie wyglądać już tak dobrze bo będzie szeroki względem reszty.
Dziękuję za przygotowanie screen'a propozycji, @KMatuszak.
Pokazuje to jednak tylko kawałek menu, w tym wypadku to wygląda dobrze ale w całości już trochę gorzej.
Słowa w menu dobierałem tak aby były jak najkrótsze bo wymaga to mniej czasu aby podjąć wybór.
Pasuje to w kontekście panelu który działa bardzo szybko.
Wstawienie tam takiego długiego napisu niezbyt pasuje wizualnie ale i też znaczeniowo.
Co tak naprawdę znaczy "Płatności (115,18 PLN)" ?
Mogę się założyć że przynajmniej kilka klientów napisze ticket z paniką "jak to mam 115,18 PLN do zapłaty?"
Jak damy tam "Stan portfela 115,18 PLN" to już nie odzwierciedla tego że jest tam też historia płatności po kliknięciu, pomijając że się nie zmieści.
To kwestie designu, pozostają jeszcze techniczne.
Odświeżanie tej kwoty aby była na bieżąco wymaga sporo pracy i komplikuje kod który ma być niezawodny (nawigacja).
Sądzę, że kliknięcie na "Płatności" i zerknięcie na saldo w ładnym widgecie na samym górze podstrony jest wystarczające.
Na wszelki wypadek zamieszczam stan portfela tam gdzie z niego korzystamy czyli obecnie przy przedłużaniu ważności oraz zakupie usługi. Wtedy przy wczytywaniu tego elementu strony mamy przy okazji najświeższe dane bez kombinacji. Prosto i skutecznie a zarazem wygodnie dla klienta.
Może aby bardziej poznać potrzeby, dasz znać @Lempik dlaczego konkretnie potrzebujesz na wierzchu tej kwoty? Obecnie obstawiam, że klient w panelu klienta chce głównie:
- zakupić usługę (widać stan portfela)
- przedłużyć ważność usługi (wtedy widać też stan portfela)
- napisać ticket jeśli coś pójdzie nie tak (jeszcze nad tym pracujemy w v4)
Opisałem to od swojej strony, z chęcią przeczytam jak to wygląda zaś od strony klienta :slight_smile: