„Ta witryna jest nieosiągalna”

Zombie
www, domena
supmich
supmich

WItam, zakupiłem dzisiaj strone WWW o nazwie allforum.pl, gdy ją wpisałem w przeglądarce wyskoczyło mi ,,Ta witryna jest nieosiągalna"

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Sam zakup hostingu WWW nie wystarczy, trzeba jeszcze wykupić samą domenę. Albo dodać do DA darmową subdomenę .hostmc.pl

supmich
supmich

No właśnie w tym problem, iż już dodalem do DA i nie działa Oto zdjęcie; https://imgur.com/a/pAI1C2A

Nikox
Nikox

Ale musisz dodać jako allforum.hostmc.pl jeśli nie masz zakupionej domeny. Cennik domen na lvlup znajdziesz tutaj. Możesz też zakupić domenę na OVH

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro
$ whois allforum.pl

DOMAIN NAME: allforum.pl after release from the queue, available for registration 

created:               2018.03.25 10:40:44 
last modified:         2018.03.25 10:40:44 
expiration date:       2018.07.07 10:40:44 

Nie wygląda mi to na aktywną domenę.

supmich
supmich

a starczy mi na zakup? mam 20 na koncie

supmich
supmich

i jak zrobić żeby była aktywna?

Nieznajomy11

https://lvlup.rok.ovh/t/domena/39/

DomenaPierwszy rokDrugi i kolejny rok
.pl29zł69zł

Żeby była aktywna, trzeba ją po prostu kupić.

supmich
supmich

A mogę linka do zakupu?

Nikox
Nikox

Musisz napisać ticket.

supmich
supmich

Napisałem ten ticket, ale co to da, musze od razu zapłacić? I ile?

Nieznajomy11

Już i wątek i tabelkę wklejałem, no ale jeszcze raz. Pierwszy rok będzie kosztować 29 PLN.

supmich
supmich

a da się kupić na mięsiąc czy coś w tym stylu?

Nieznajomy11

Nie, chyba wszystkie domeny wykupuje się minimalnie na rok. Możesz też wpisać domenę allforum.hostmc.pl, jest to subdomena w domenie, która jest dostępna za darmo dla osób posiadających hosting WWW na LVL UP.

Nieznajomy11

Nie, domenę allforum.pl trzeba by oddzielnie zakupić.

eSuu
eSuu

Jeżeli zrobisz tak jak napisał @Nieznajomy11 to będziesz miał allforum.hostmc.pl, chyba że potem zdecydujesz się na zakup normalnej domeny czyli allforum.pl

supmich
supmich

no dobra, bo juz napisalem ten ticket, więc da się z niego zrezygnować?

eSuu
eSuu

Zamknij ticket i po sprawie.

supmich
supmich

Okej, zrobiłem to, a wytlumaczy mi ktoś tak krótko krok po kroku jak zrobić domenę z tym hostmc?

Nieznajomy11

Usuń z DirectAdmin allforum.pl i dodaj nową - allforum.hostmc.pl. Tyle. :slight_smile:

supmich
supmich

Dziękuje, i jeszcze taka sprawa. Bawiłęm się kiedyś na takim pewnym hostingu, nie podam nazwy na wszelki wypadek, ona była z reklamami hostingu i załozyłem tam stronę i gdy się wpisywało samą nazwe to nigdy nie wyskakiwało w samej przeglądarce, tylko trzeba było dać link. I chodzi mi o to że jak będę miał te allforum.hostmc.pl to będę miał podobny problem?

Nieznajomy11

Subdomeny mają mniejsza siłę w wyszukiwarkach, to prawda. Cba w ogóle dostało bana prawie na google. Z hostmc też będzie ciężej, ale jak się postarasz to powinno się udać. Najważniejsze, żeby systemy wyszukiwarek uznały zawartość za wartościowa, niepowielana i takie tam. Dobre słowa kluczowe, https.

supmich
supmich

A co zrobic zeby taka strona wyskoczyla w przeglądarce? Bo jak szukam jej to w ogóle jej nie ma, google nie moze jej znalesc.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

supmich:

google nie moze jej znalesc

Nie od razu twoja strona internetowa będzie widoczna w google. Może minąć kilka(naście) miesięcy przy niewielkim ruchu ;)

Nieznajomy11

Mądre Google ma takie narzędzie nawet ostatnio, jest to prostsze niż kiedykolwiek: obraz|690x310

Ewentualnie po staremu: https://www.google.com/intl/pl/submit_content.html

supmich
supmich

Przyspieszy to dodanie strony do wyszukiwarki? Jak tak to o ile?

Timo

Konkretnych czasów nie znamy, ale na pewno przyspieszy. Nie myśl, że po dwóch dniach twoja strona będzie wszędzie proponowana w google ;)

supmich
supmich

Chodzi mi o to zeby w ogole pojawila sie w google 😉

Timo

W takim razie przyspieszy ;)

supmich
supmich

A co zrobic zeby choziaz z 7 osob zobaczylo strone? Bo wkoncu sami nie przyjdą.

Timo

Najlepiej jak podeślesz im link 😂 Jeśli wyszukają tak, aby znaleźć twoją stronę, to może ją znajdą. Kwestia tagów itp. w kodzie strony.

supmich
supmich

a jak zrobic żeby strona miała https?

Timo

obraz|48x51 ^ Wpisz tam, czego potrzebujesz :)

supmich
supmich

wracając do kodu strony i tagów, jak je dodac?

Timo

To temat na nowy wątek, a zapewne znajdziesz taki również korzystając z obraz|45x48

supmich
supmich

okej, mam teraz stronę o nazwie allforum.pl i będzie ona bardziej widoczna?

Timo

Z dnia na dzień leciutki postęp. Tu jest temat całego SEO Googla, pozycjonowania. Można za to płacić, ale nie trzeba (wolniej). Poczytaj o tym :)

supmich
supmich

usunąłem moje wszystkie domeny z DA, i założyłem domenę .hostmc.pl i mam znowu ten problem ze ,,ta witryna jest nieosiągalna"

Nikox
Nikox

Na pewno dobrze wszystko wpisałeś? Pamiętaj, że propagacja zmian może trwać do 48h.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.