Tworząc hosting lvlup.pro chciałem zaoferować klientom coś innego, czego nie znajdą na rynku. Sądzę że udało mi się to już przynajmniej kilka razy w ofercie, jednak nie można zostawać w miejscu, trzeba się rozwijać.
Gdy zakładałem firmę widziałem że inne już istniejące są trochę jak zamknięty fort. Aby coś od nich wyciągnąć trzeba dużo starań i wysiłku a i tak często nie będzie to możliwe. Dużo rzeczy to tajemnica, korzystanie z zamkniętego oprogramowania jako podstawa działania i inne rzeczy. Może to kwestia tego że sporo firm nie działa na korzyść klienta lub ma coś do ukrycia? To już powinien ocenić każdy z was, to tylko moje odczucie.
Tak czy inaczej ja nie mam nic do ukrycia poza oczywistymi rzeczami typu autorskie przepisy na X oraz korenspondencja z klientami (prywatność jest istotna) i dlatego chcę udostępnić wszystkim stronę gdzie będą mogli na żywo zobaczyć jak funkcjonuje firma lvlup.pro.
Może to się przydać przed zakupem aby zdecydować czy parametry wam odpowiadają, może też się przydać już podczas korzystania z usług np. po napisaniu ticketa aby zobaczyć przeciętny czas odpowiedzi (taka opcja pojawi się już wkrótce). Fajnie jest też popatrzeć na magię cyfr i wykresy :slight_smile:
Przedstawiam testową wersję statystyk opartą o dashboard Grafana oraz lvlup.pro APIv3 https://stats.lvlup.pro
Czekam na wasze propozycje jakie dane tam jeszcze dodać oraz czy w jakiś sposób zmienić styl wyświetlania już obecnych.
Dane są dostępne do wyciągnięcia dla wszystkich przez API v3, wkrótce opublikuję dokumentację co i jak. Dzięki temu jeśli ktos będzie miał taką potrzebę, może samemu hostować takie statystyki i np. przerobić wykresy tak jak mu to odpowiada.