VPS pod serwer CS:GO na 32 graczy

Zombie
csgo, serwer
AidisProPlayer
AidisProPlayer

Serwer cs go na vps wymagania na 32 graczy. chodzi mi najbardziej o miejsca na dysku.

DokGrej
DokGrej

Ja polecam VPS KVM GP+ 4GB RAM 2vCPU 25GB SSD 34,90zł / 30 dni lub 8GB RAM 3vCPU 45GB SSD 69,90zł / 30 dni

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Miejsce na dysku to kwestia ilości map, gracze praktycznie nic nie zajmują. Jeśli chodzi o specyfikacje, to OpenVZ 6 GB wystarczy. EDIT: Na 4 gb też upchniesz, ale bez większości map.

WoZZowskY
WoZZowskY

DokGrej:

Ja polecam VPS KVM GP+

4GB RAM

2vCPU

25GB SSD

34,90zł / 30 dni

Gdzie jest taka cena za takie parametry?

Timo
WoZZowskY
WoZZowskY

Do 100 beczek czarnego prochu! O tym to ja nie wiedzialem! Szkoda bo juz kupilem serwer 2 dni temu 😦 A mam pytanie to sa te serwery z polski ?

Timo

Nie.

WoZZowskY
WoZZowskY

Szkoda bo bym kupił w nastepnym miesiącu. Juz nie moge się doczekać serwerów z PL Niedawno zamontowali mi światłowody i do serwerów z PL mam max 8ms a takim serwerkiem CS:GO na VPS z PL bym nie poradził 😛

Timo

Napisz ticket, może uda się zmienić twój VPS na ten z nowej oferty - co ci szkodzi?

WoZZowskY
WoZZowskY

Jak nie jest z polski to mój aktualny OpenVZ mi wystarczy :slight_smile: Ja myślałem, że to są już te nowe z lokazlizacji PL

NoobLenny
NoobLenny

Trochę już jest załatwione, ale ze śmietanką map (Cache, Mirage, Dust 2 itp.) sobie poradzi. Gorzej, jeśli zachowasz wszystkie mapy - wtedy najprawdopodobniej nie uciągnie.

Infinity
Infinity

OpenVZ na serwer gry to tak troszkę ryzyko, bo jak ktoś ci zapcha ram albo procesor to ci serwer się położy. Mi na OpenVZ się to z kilka razy zdarzyło, tyle dobrego że tylko TS3 tam trzymam to nie boli aż tak bardzo.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

a jak będę instalować z tąd to wtedy chyba będzie instalować wrzystkie mapy i za mało miejsca? https://gameservermanagers.com/lgsm/csgoserver/ Bo to pod serwer 1vs1 albo MMA [Dust2,Mirrage,Inferno,Nuke]

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

LGSM pobierze Ci serwer w dokładnie taki sam sposób, jakbyś pobierał go ręcznie poleceniami systemu.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

to ile wtedy trzeba bo nw czy pobierze wrzystkie mapy?

Timo

Jak na KVM się zapcha procesor lub ram to też "się położy".

Infinity
Infinity

Ale na KVM co najwyżej sam sobie możesz zapchać ram czy procek. Na OpenVZ to inni użytkownicy ci też mogą, bo współdzielone.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Chyba w każdej wirtualizacji, w której nie ma ustawionej stałej rezerwacji pamięci RAM, czy innych, może mieć miejsce taka sytuacja.

obraz|320x240 obraz|320x240

Jednak tak, w przypadku KVM na lvlup jest po prostu mniej VPS na węzeł, co powoduje, że taka sytuacja raczej się nie powinna zdarzyć.