Wasze zapytania i problemy związane z systemem kolejkowym. Ile trzeba czekać na zrealizowanie zamówienia VPSa?

Zombie
problem, panel-v2, hosting
adminek153
adminek153 Moderator forum.lvlup.pro

Systemu kolejki w zamówieniach VPS

Aby uniknąć spamu na forum, oraz stale powtarzających się tematów z problemami/zapytaniami dotyczącymi niezrealizowanych zamówień VPS tworzymy jeden wątek do komunikacji pomiędzy Wami a Administracją hostingu.

Jeśli nie ma wolnego VPSa, po zakupie twoje zamówienie przechodzi do kolejki, Kiedy będzie dostawa VPSów, zamówienia z kolejki natychmiast przechodzą do realizacji. Najbliższe dostawy i dostępność VPS można zobaczyć na stronie ze statystykami: https://stats.lvlup.pro/d/000000004/lvlup-pro-service-availability?refresh=1m&orgId=1

Wszystkie pytania mające związek z systemem kolejkowym np. "Zamówiłem VPS, czekam już godzinę i go nie ma", "moje zamówienie VPS nie zostało zrealizowane po mimo maila" i tym podobne - będą trafiać do tego wątku. Administracja Hostingu (jeśli będzie dysponować czasem) będzie opisywała czas oczekiwania na realizację zamówienia.

Co jest ważne? W tym temacie zadawaj jedynie pytania o usługę, która w danym momencie Cię interesuje. Bądź cierpliwy, nie twórz zbędnego ruchu.

Kiedy, któryś z VPSów się zwolni natychmiast otrzymasz do niego dostęp.

[u]Chciałbym prosić, aby unikać zbędnych komentarzy w tym wątku. (Chodzi mi tutaj o osoby postronne, które nie wnoszą nic do tematu.[/u]

Gliverek
Gliverek

Zapłaciłem za server 30 min temu i nadal go nie mam ile trzeba czekać? image|690x387

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Kliknij CTRL + F5 na stronie. Sprawdź pocztę - jeśli kupiłeś (pieniądze zeszły z portfela) to powinien być w kilka minut.

Gliverek
Gliverek

na pocztę nic nie przyszło a opłaciłem 28080320_2063557960592503_1028597026_o|690x31

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

OVZ widzę po cenie :thinking: więc musisz czekać aż miejsce na jakimś dedyku zwolni się, wtedy zostaniesz "upchnięty". Zazwyczaj trzeba czekać 24h, w najgorszym przypadku do 48h.

Timo

Są już te metody "kolejki"? :O

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Tak, już działa ta metoda kolejkowania ;)

Venoxxx
Venoxxx

To jest bez sensu . Kupujesz to chcesz mieć realizacje.

Timo

Poprzednio było tak, że czekałeś nawet dobę na w ogóle możliwość kupna VPSa i ktoś ci go podbierał. Natomiast warto by dodać jakieś informacje o tej kolejce.

Venoxxx
Venoxxx

teraz nawet xbota nie odpale . ale spoof xd

skilx
skilx

Ja też się aż zaskoczyłem że nie otrzymałem bezpośredni dostęp do OpenVZ'a od razu po wykupieniu 😆

Timo:

Natomiast warto by dodać jakieś informacje o tej kolejce.

Bardzo się z tym zgadzam. Fajna sugestia do nowego Panelu

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Timo:

Natomiast warto by dodać jakieś informacje o tej kolejce.

Z tego co mi wiadomo, po zakupie pisze, że trzeba czekać ok. 24h jeżeli nie ma wolnej instancji VPS.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Istnieje możliwość zamiany zamówienia VPS dowolnego pakietu OpenVZ (4-6-8GB RAM) na pakiet KVM 2GB RAM lub KVM Game Pro+ 4GB RAM bez dodatkowych opłat za pierwszy miesiąc. Wystarczy że osoby które dokonały zamówienia zgłoszą chęć zamiany w zgłoszeniu :)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Jeżeli kupiłeś OVZ, to jesteś w kolejce. lvlup.pro niedawno uruchomiło system kolejek. Musisz czekać ok. 24h lub 48h. Jeżeli nie uzyskasz VPSa, możesz zmienić zamówienie zgodnie z tym postem.

Aylin:

Istnieje możliwość zamiany zamówienia VPS dowolnego pakietu OpenVZ (4-6-8GB RAM) na pakiet KVM 2GB RAM lub KVM Game Pro+ 4GB RAM bez dodatkowych opłat za pierwszy miesiąc. Wystarczy że osoby które dokonały zamówienia zgłoszą chęć zamiany w zgłoszeniu :slight_smile:

Timo

TheCheater:

dostałem wiadomość że w przeciągu 15min będzie on na moim panelu

Zapewne po dodaniu kolejki nie zmieniono jeszcze wiadomości wysyłanej do klienta.

TheCheater
TheCheater

Witam piszę w sprawie VPS. Wczoraj chciałem zakupić VPS i po zakupie dostałem wiadomość że w przeciągu 15min będzie on na moim panelu niestety jest już kolejny dzień a VPS dalej nie ma więc piszę tu o pomoc

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Jeżeli kupiłeś VPS OVZ to jesteś w kolejce. Jeżeli chcesz serwer na już, możesz zmienić typ VPSa na KVM w tickecie.

https://lvlup.rok.ovh/t/ile-trzeba-czekac-na-zrealizowanie-zamowienia-vps-system-kolejkowy-pytania-i-problemy/5468/#12

adiand
adiand

Witam! Po zakupieniu serwera vps nie otrzymałem go. Liczę na szybką odpowiedź.

MCSBlaxer
MCSBlaxer

Witam, dzisiaj rano postanowiłem zamówić konto vps OpenVZ jak postanowiłem tak zrobiłem po chwili miałem już opłacone wszedłem w zakładkę VPS a tam nic wchodzę do zakładki Płatności tam widnieje owszem zapłata za zakup serwera lecz mimo to w zakładce VPS nic nie ma ale to nic wchodzę na pocztę nic nie ma czekam 20 min dalej 30 i to samo postanawiam napisać ticket ale nie wiem czy odpiszą bo pisałem na szybko chciałbym się was zapytać czy ktoś miał podobną sytuacje? Jeśli tak to co wy zrobiliście?

DokGrej
DokGrej

Jeżeli kupiłeś serwer OpenVZ to istnieje takie coś jak kolejka. Musisz trochę poczekać.

MCSBlaxer
MCSBlaxer

W sensie kilka godzin?

DokGrej
DokGrej

Wszystko zależy od tego ile osób przed tobą czeka na VPS OpenVZ Bądź cierpliwy ;)

xDiviS
xDiviS

Witam otóż mam problem z VPS ponieważ kupiłem serwer VPS i czekam ok. 2h i go nadal nie mam w panelu, pomoże ktoś?

Patbox
Patbox

Z tego co wiem teraz jest używany tak zwany system kolejkowy. Poczytaj sobie

https://lvlup.rok.ovh/t/informacje-dot-kolejki-dostepu-do-uslugi/5644

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Polecam ten wątek: https://lvlup.rok.ovh/t/wasze-zapytania-i-problemy-zwiazane-z-systemem-kolejkowym-ile-trzeba-czekac-na-zrealizowanie-zamowienia-vpsa/5723/

Musisz czekać, aż nowa maszyna dedykowana zostanie dostawiona lub jakiś VPS się zwolni ;)

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Witam zakupiłem VPS jaki jest czas oczekiwania wrzystko jest zapłacone na e-mail nic nie przyszło.

a takie pytanko bo pisało że o 20:20 będzie a teraz ze o 1 w nocy.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

a takie pytanko bo pisało że o 20:20 a ja nie otrzymałem vps którego zamówiłem i mam teraz ze o 1 w nocy.

bvcz
bvcz

Został wprowadzony system kolejkowy zamawiania VPS'a, co oznacza, że zostałeś wpisany do kolejki i gdy jakiś vps się zwolni a ty będziesz 1 w kolejce to go otrzymasz.

Na stronie z ilością dostępncych vps'ów możesz zobaczyć orientacyjnie kiedy jakiś vps zostanie zwolniony. Pamiętaj jednak, że jeśli ktoś opłaci vps na chwilę przed wygaśnięcem go to ten czas może się przesunąć.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Kiedy będzie dostawa VPSów, zamówienia z kolejki natychmiast przechodzą do realizacji.

to to nie jest zamawianie VPS?

dodam te zamówiłem o 17-18

bvcz
bvcz

Kiedy zostanie zwolniony jakiś vps możesz zobaczyć tutaj. Aktualnie dostawa dla OpenVZ przewidziana jest na godzine 01:41 dnia 12.03.2018, lecz może się to zmienić, gdy ktoś przedłuży w ostatniej chwili ważność swojego vps'a.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

ale ze jak zwolniony to nie jest zamawiane?

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

@AidisProPlayer Upraszam o trzymanie się tego wątku. Utworzenie wątku numer trzy, który mógł być kolejnym postem w tym wątku poskutkuje banem na 7 dni.

Jeśli chcesz uzyskać odpowiedź odnośnie swojego zamówienia, które jest w kolejności i jaka jest przewidywana data zrealizowania zamówienia to zapraszam do utworzenia zgłoszenia, tam udzielę takiej odpowiedzi :slight_smile:

Edit: Widzę że @adminek153 odpalił szklaną kulę i wydał bana szybciej.

Piotrek123ProHD
Piotrek123ProHD

Dnia 03.04.2018 po zakupie VPS nie otrzymalem go. Prosze o pomoc

sidon
sidon

Prawdopodobnie kupiłeś VPS OpenVZ którego tymczasowo nie mają na stanie jak bedą mieć od razu go dostaniesz

Piotrek123ProHD
Piotrek123ProHD

Takiego własnie kupiłem, i kurcze no nie ukrywam że go potrzebuje

sidon
sidon

Tu możesz sprawdzić stan vps https://stats.lvlup.pro/

Piotrek123ProHD
Piotrek123ProHD

a co tam mam dokładnie zrobic?

sidon
sidon

nic jedynie możesz sprawdzić prawdopodobną dostawę oraz liczbę wolnych vps

Piotrek123ProHD
Piotrek123ProHD

a jak myślisz kiedy go otrzymam ?

sidon
sidon

dzisiaj najpóźniej jutro

Piotrek123ProHD
Piotrek123ProHD

spoko dzieki za pomoc :D

MTGmati
MTGmati

Od nie dawna funkcjonuje tak zwana kolejka zakupowa. Jeżeli zakupiłeś VPS OpenVZ to następna dostawa będzie 15:58 03.04.2018 CEST według stats.lvlup.pro Pamiętaj jednak że właściciel wygasającego VPS'a może przedłużyć go lub będzie inny klient który czekał dłużej.

boryso15
boryso15

Witam, mógłbym się dowiedzieć o której będzie jakaś dostawa VPS OpenVZ?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Zgodnie z informacjami na https://stats.lvlup.pro/ komuś wygasa serwer ovz dzisiaj o 19:11

HollyWatter
HollyWatter

Witam Zakupiłem dzisiaj Serwer Vps, Niestety po zakupieniu serwera nie pokazał mi się na liście i co ważne żadna wiadomość nie przyszła mi na email z loginem i resztą wiadomości która jest potrzebna do zalogowania się na vps.

Patbox
Patbox

Musisz czekać na dostawę VPS

HollyWatter
HollyWatter

Jeżeli dobrze rozumiem chodzi o te "15 minut" żeby odczekać bo jeżeli tak to ja vps zakupiłem o 19.47Screen

HollyWatter
HollyWatter

No dobrze rozumiem. Jak coś można zamknąć.

anon10657637
anon10657637

Poleciał report by scalić temat z podlinkowanym, następnym razem poszukaj dokładniej na forum ;)