Chcę otrzymać wpłatę przez Paypal w kilka sekund
Należy zadbać o kilka rzeczy:
- Zweryfikowane konto Paypal
- Prawidłowe dane osobowe i adresowe w profilu Paypal
- Konto powinno mieć przynajmniej kilka tygodni
- Karta płatnicza została przypisana do konta została przynajmniej kilka tygodni temu
- Karta płatnicza nie powinna być przypisana jednocześnie do innych kont Paypal
Z naszych obserwacji to powinno pozwolić na najszybsze możliwe wpłaty. Zdecydowana większość przypadków płatności będzie bezproblemowa. Kilka sekund i środki w portfelu zostają doładowane.
Zapłaciłem i po kilku sekundach nie mam wpłaty w portfelu
Zdarzają się sytuacje gdzie Paypal będzie musiało dodatkowo sprawdzić płatność co zamraża środki. Trwa to 24h od wpłaty Wystarczy po prostu nic nie robić i poczekać jedną dobę, wpłata zostanie dodana automatycznie.
Pobrało kasę z Paypal a nie ma środków w portfelu po 24h od wpłaty
Prosimy o kontakt poprzez zgłoszenie w panelu klienta: https://lvlup.pro/panel/support/ticket Każdy przypadek sprawdzamy indywidualnie.
Czego nie robić
Z informacji dla klienta w Paypal te środki trafiły do nas. W rzeczywistości te środki a nie są dostępne zarówno dla klienta jak i dla nas jako usługodawcy więc nie możemy dodać środków do portfela, nie możesz też ich użyć na coś innego jako klient. Rozumiemy że sytuacja może być dla klientów niefajna, dla nas też nie jest fajna.
Jednak w momencie gdy w tej sytuacji złożysz spór w Paypal czyli zgłosi się nieotrzymanie towaru, cały proces nie potrwa 24h czyli jeden dzień a cały proces może potrać przynajmniej kilka dni.
Podsumowując
Z naszych obserwacji wynika że Paypal nie jest dobrym kanałem płatności, odradzamy go ze względu na niekorzystne praktyki, zarówno dla klientów jak i sprzedawców. Mogą zamrażać środki dla obu stron w zasadzie bez powodu i to zgodnie z ich regulaminem. Rozważamy wycofanie się z tego kanału płatności.
Polecamy za to Dotpay, z nim nigdy nie mieliśmy problemów https://lvlup.rok.ovh/t/jak-dokonac-wplaty-do-lvlup-pro-aby-dotarla-jak-najszybciej-przez-dotpay/5227