Wpłaty przez Paypal

LVL UP
link-w-panelu
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Chcę otrzymać wpłatę przez Paypal w kilka sekund

Należy zadbać o kilka rzeczy:

1. Zweryfikowane konto Paypal
  2. Prawidłowe dane osobowe i adresowe w profilu Paypal
  3. Konto powinno mieć przynajmniej kilka tygodni
  4. Karta płatnicza została przypisana do konta została przynajmniej kilka tygodni temu
  5. Karta płatnicza nie powinna być przypisana jednocześnie do innych kont Paypal

Z naszych obserwacji to powinno pozwolić na najszybsze możliwe wpłaty. Zdecydowana większość przypadków płatności będzie bezproblemowa. Kilka sekund i środki w portfelu zostają doładowane.

Zapłaciłem i po kilku sekundach nie mam wpłaty w portfelu

Zdarzają się sytuacje gdzie Paypal będzie musiało dodatkowo sprawdzić płatność co zamraża środki. Trwa to 24h od wpłaty Wystarczy po prostu nic nie robić i poczekać jedną dobę, wpłata zostanie dodana automatycznie.

Pobrało kasę z Paypal a nie ma środków w portfelu po 24h od wpłaty

Prosimy o kontakt poprzez zgłoszenie w panelu klienta: https://lvlup.pro/panel/support/ticket Każdy przypadek sprawdzamy indywidualnie.

Czego nie robić

Z informacji dla klienta w Paypal te środki trafiły do nas. W rzeczywistości te środki a nie są dostępne zarówno dla klienta jak i dla nas jako usługodawcy więc nie możemy dodać środków do portfela, nie możesz też ich użyć na coś innego jako klient. Rozumiemy że sytuacja może być dla klientów niefajna, dla nas też nie jest fajna.

Jednak w momencie gdy w tej sytuacji złożysz spór w Paypal czyli zgłosi się nieotrzymanie towaru, cały proces nie potrwa 24h czyli jeden dzień a cały proces może potrać przynajmniej kilka dni.

Podsumowując

Z naszych obserwacji wynika że Paypal nie jest dobrym kanałem płatności, odradzamy go ze względu na niekorzystne praktyki, zarówno dla klientów jak i sprzedawców. Mogą zamrażać środki dla obu stron w zasadzie bez powodu i to zgodnie z ich regulaminem. Rozważamy wycofanie się z tego kanału płatności.

Polecamy za to Dotpay, z nim nigdy nie mieliśmy problemów https://lvlup.rok.ovh/t/jak-dokonac-wplaty-do-lvlup-pro-aby-dotarla-jak-najszybciej-przez-dotpay/5227

kotyk
kotyk Regularny

Szczerze zajmowało mi to zawsze max. 15s do zaksięgowania w logach portfelu, a tak to wpływało po F5

psycho
psycho

Również nigdy nie miałem problemu, teraz tylko idzie to minimalnie dłużej gdyż płacę przez paypal kartą z powodu blokady konta bankowego

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Ja osobiście też nie miałem problemów tego typu przy moim prywatnym koncie Paypal. Tak czy inaczej, rozumiem dlaczego ta sytuacja może być kłopotliwa ze względu na słabą informację od strony Paypal co się dzieje, od naszej strony też postaramy się w przyszłości lepiej informować z poziomu panelu klienta.

Mimo że sytuacja dotyczy na oko mniej niż <0,5% klientów, wolę to opisać aby klienci byli świadomi że Paypal nie jest rozwiązaniem idealnym, zwłaszcza gdy uwzględnić dość dużą prowizję.

Jakub
Jakub

Szczerze mówiąc to nie wiem po co używać tego paypala :man_shrugging: Lepiej założyć konto w banku i nie ma później jakiś problemów z weryfikacją danych czy też płatnościami. Osobiście jak kiedyś płaciłem tym na OVH to musiałem czasami czekać 48h na autoryzację płatności.

Pantoflarz
Pantoflarz

Z wycofaniem paypala to ja bym uważał.

Klienci zza granicy tak jak ja, którzy załóżmy otrzymują środki od znajomych na opłatę serwera nie mają innego wyboru, bo w przelewy USA - GB - PL bawić się nie będę.

DoreK
DoreK α-tester v3

SystemZ:

Rozważamy wycofanie się z tego kanału płatności.

Nope. To jest zły pomysł. Sam często środki mam na paypalu nie mając na koncie bankowym poza tym jest to szybka metoda na otrzymanie WPLNów, poza tym spowoduje to utratę klientów moim zdaniem, gdyż jest to bardzo powszechny kanał płatności + kwestia @Pantoflarz wydaje się być też sensowna.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Spokojnie, jeśli postanowimy o wycofaniu Paypal to znajdziemy alternatywę dla niego np. płatności kartą w Dotpay.

Póki co jesteśmy na etapie zniechęcenia do niego bo w zasadzie nie ma tygodnia gdzie nie użeramy się przez tą firmę i tracimy na to godziny zamiast robić inne ciekawsze rzeczy.

@Pantoflarz daj znać jakich kanałów używasz lokalnie.

Pantoflarz
Pantoflarz

Używam paypala gdyż między USA a GB wydaje sie najrozsadniejsza opcją.

Pozatym, lvlup nie jest jedynym hostingiem gdzie mam uslugi. Korzystając z PayPala wiem ze mogę bez zbędnych formalności zapłacić wszystko na raz w różnych miejscach do momentu kiedy zabraknie kasy. Podejrzewam ze i tutaj nie jestem sam.

Nie żeby coś- PayPal tez zdziera jesli chodzi o kurs GBP na PLNi więc gdybyscie wprowadzili płatności kartą to juz koledzy mogli by bezposrednio wpłacać- lecz musiało by to byc połączone z jakąś obsługa doladowywania portfela z zewnątrz.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Pantoflarz:

PayPal tez zdziera jesli chodzi o kurs GBP na PLNi więc gdybyscie wprowadzili płatności kartą to juz koledzy mogli by bezposrednio wpłacać

Jak masz przypiętą kartę, to płacąc, możesz wejść w szczegóły wymiany, bodajże pod kursem jest od tego link i wtedy możesz włączyć płacenie w walucie transakcji i to bank potem rozliczy twój kurs, bo obciążenie pójdzie w PLN.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Nieznajomy11:

Jak masz przypiętą kartę, to płacąc, możesz wejść w szczegóły wymiany, bodajże pod kursem jest od tego link i wtedy możesz włączyć płacenie w walucie transakcji i to bank potem rozliczy twój kurs, bo obciążenie pójdzie w PLN.

PayPal czasem ma opcję zmiany strony przewalutowania (PP/bank) przy akceptacji płatności 😛

MTGmati
MTGmati

DBanaszewski:

PayPal czasem ma opcję zmiany strony przewalutowania (PP/bank) przy akceptacji płatności 😛

Zawsze przy połączonej karcie do konta PayPal

Dudix
Dudix

Mi zawsze dobrze dzialal paypal więc jestem aby opcja została

SP24
SP24

W sumie, możnaby było pomyśleć o obsłudze przez LVLUP waluty PLN i USD. Kurs GBP na USD jest o wiele korzystniejszy. Tylko to nie będzie pewnie takie proste i opłacalne, ale pomysł zawsze można podsunąć. Sam praktycznie nigdy nie posiadam PLN tylko USD i byłaby to fajna opcja.

Jakub
Jakub

Zawsze można wykorzystać jakiegoś pośrednika dla płatności paypal. Np:. przelewy24.pl tak jak to ma @sohost

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

przelewy24.pl mają tak samo jak dotpay czyli podpięcie własnego konta pod ich panel płatności (nie ratuje to w żaden sposób) czy podpinają swoje konto (wątpię) ?

Jakub
Jakub

Szczerze mówiąc to nie wiem. Znalazłem moją starą płatność paypalem na rzecz sohost.pl to były dane firmy lecz nie było adresu paypal więc możliwe , że płatność przechodzi przez konto przelewy24.pl