Zamawianie domen

Rozwiązane
odrzucone, oferta
Ryder
Ryder

Witam, Przydałoby się usprawnić system zamawiania domen. Od czasu napisania ticketa mija za chwilę 3-ci dzień, a moje zamówienie na domenę nadal nie zostało zrealizowane...

Straciłem już prawie 3 dni czasu użytkowania na hostingu WWW w oczekiwaniu na domenę. Gdybym wiedział, że to tyle będzie trwać, to wstrzymałbym się z zakupem hostingu do czasu otrzymania domeny.

Infinity
Infinity

Jest pełno innych miejsc niz lvlup.pro na zakup domeny, nie musi ona być zakupiona właśnie tutaj. Niestety (albo i stety), ale lvlup jest nastawione bardziej na serwery VPS i hosting www/minecraft niżeli na domeny.

Osobiście zawsze domene na OVH brałem :D

tirex
tirex

No i generalnie jak chcesz domenę to najlepiej zamawiaj na OVH.

Ryder
Ryder

Dlaczego? Moim zdaniem LVL UP to jest też dobry hosting. Sugeruję tylko, że przydałoby się usprawnić ten system 😊

happi
happi

Ryder:

Dlaczego? Moim zdaniem LVL UP to jest też dobry hosting.

No właśnie, hosting serwerów, a nie dostawca domen. Domena to tylko dodatek, który jest zapewne rejestrowany ręcznie przez Pana Michała.

Ryder
Ryder

Mija kolejny dzień i za niedługo już będzie mijał tydzień, a jest nadal brak odpowiedzi ze strony Supportu... Czy osoby, które zajmują się Supportem w ogóle czytają te wiadomości? :) Pieniądze od dawna leżą w portfelu bezczynie, a ja nadal jestem bez usługi. Jestem zniesmaczony całą tą zaistniałą sytuacją. Ja rozumiem, że hosting nie skupia się głównie na domenach, a jest to tylko dodatkowa usługa, ale tyle czekania, to już jest chyba przesada... Jestem już od dłuższego czasu klientem hostingu i zawsze wszystko było okej, ale od tygodnia próbuję tutaj wykupić domenę i nie mam jej do teraz.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Rozumiem że moja odpowiedź przychodzi z ponad rocznym opóźnieniem oraz nie jest to prawdziwe rozwiązanie jednak od jakiegoś czasu nie rejestrujemy domen więc taki problem już nie istnieje

https://lvlup.rok.ovh/t/wycofanie-uslugi-rejestracji-domen/10480

Obecnie z dostawców domen mogę osobiście polecić OVH.