Witam czy istniałaby możliwość zwiekszenia samej przestrzeni dyskowej ?
Witam czy istniałaby możliwość zwiekszenia samej przestrzeni dyskowej ?
Z tego co wiem to nie 😕
Nie ma możliwości zwiększenia dysku. Można przejść na wyższy pakiet (jeżeli nie masz najwyższego pakietu). Jeżeli masz najwyższy pakiet, przejdź na KVM - tam jest wiele pakietów o różnej przestrzeni dyskowej (polecam KVM GP+ 😉)
Cóż no to trudno :/ Dzięki za odpowiedź
W przypadku pakietu 4 i 6 gb, zwiększeniem dysku jest opcja przejścia na wyższy pakiet. W przypadku 8 gb gdzieś chyba widziałem, że możesz napisać ticket i się jakoś dogadać Nie jestem pewny, ale byłoby to rozsądne
OVZ pociagnie serwer cs:go ? Szkoda mi pieniędzy na KVM a chcialbym tak mniej wiecej do 12 slotow tylko
12 slotów prywatny serwer pociągnie na luzie. Na OVZ 4 GB postawiłem serwer csgo DM z 20 osobami i CPU był na poziomie 30%. Tylko na żadną ochronę anty-ddos ani nic z tych rzeczy nie licz ;)
A ile serwer cs zajmuje miejsca ? Mam na tym OVZ 4gb jeszcze 14 gb, wystarczy ?
CSGO w podstawowej wersji zajmuje ~15 GB, ale możesz okroić go - usunąć np. zbędne mapy (taki Cobblestone przykładowo) czy inne rzeczy ;)
Dzisiaj wieczorkiem albo jutro będę próbował coś ruszyć z tym csgo, mam nadzieję, że mogę liczyć na twoją pomoc :)
Jasne, w razie problemów utwórz osobny temat ;)
Zawsze jest przecież ochrona podstawowa. Nie utrzyma poprawnie serwera cs:go?
Jaka ochrona podstawowa? Co do utrzymania serwera, jeśli chodzi ci o atak DOS to nie otrzyma. A co do serwera OpenVZ jest mniej stabilny i bardziej podatny na steal, dlatego do serwerów preferuje się KVM.
Nie posiadamy już w ofercie serwerów VPS OpenVZ
https://lvlup.rok.ovh/t/wycofanie-oferty-vps-openvz/8307
Odnośnie oferty KVM, niestety nie mamy możliwości aby rozsądnie zwiększać sam dysk. Musimy to robić proporcjonalnie aby zachować balans wydajności i ceny.