[WANTED] Kompletny poradnik dotyczący konfiguracji serwera MC

Prośby i sugestie
DoreK
DoreK α-tester v3

Aktualnie na forum brakuje poradnika, w którym wyjaśnione zostałyby wszystkie funkcje dostępne w konfiguracji silników MC. Mam na myśli pliki:

spigot.yml
bukkit.yml
paper.yml

Poradnik dotyczący server.properties chyba już jest, więc tym nie trzeba się martwić.

Patbox
Patbox

Jak znajdę czas, to może zrobię :)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Przejmuję wątek i przerabiam na WANTED.

Zadanie

Wykonać prośbę @DoreK, czyli szczegółowo opisać wymienione przez niego pliki

DoreK:

spigot.yml bukkit.yml paper.yml

Przykład "jak zrobić robotę" znajdziecie tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/opis-konfiguracja-pliku-server-properties/429

Byłoby miło zobaczyć te wszystkie yamle opisane jak należy, co to robi i po co komu to do życia :slight_smile:

Wolałabym każdy yaml zobaczyć jako osobny wątek, łatwiej wtedy będzie tą treść otagować niż mieszać wszystko w jednym garnku. :smiling_face_with_three_hearts:

Nagroda

50-75 PLN jako rabat w portfelu lvlup.pro Nagroda dotyczy całego zadania (czyli wszystkich trzech plików .yml).

Zainteresowanych proszę o zgłoszenie się poniżej :slight_smile:

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zgłaszam się, lecz de facto @Patbox zgłaszał się pierwszy. Jeśli dalej jest chętny, to ustąpię mu miejsca- tak będzie sprawiedliwie :)

Patbox
Patbox

Jestem chętny dalej :) Spróbuję wykonać tak te poradniki do sylwestra. Jeśli nie będę miał czasu, to przekażę je Timo :)

DoreK
DoreK α-tester v3

Czy mogę nadzorować ten wanted? (W końcu to mój wątek hehe) Czyli jak coś będzie źle wytłumaczone lub niewytłumaczone to żeby zwrócić na to uwagę. ;)

Aylin

Patbox:

Spróbuję wykonać tak te poradniki do sylwestra. Jeśli nie będę miał czasu, to przekażę je Timo

To jest bardzo rozsądne podejście, zgadzam się na nie :slight_smile:

Jeśli @Patbox nie wyrobisz się do końca tego roku, to od 01.01. przypadnie ten wanted w udziale dla @Timo.

DoreK:

Czy mogę nadzorować ten wanted?

Jasne, zapewne wiesz więcej o MC niż ja :slight_smile:

Patbox
Patbox

Spigot.yml gotowy: https://lvlup.rok.ovh/t/opis-konfiguracja-pliku-spigot-yml/9449 Został jeszcze bukkit i paper

DoreK
DoreK α-tester v3

Zgłosiłem moje zastrzeżenia w powyższym wątku. Czekamy na kolejne poradniki :)

Patbox
Patbox

Witam, czy mógłbym poprosić o dodatkowy czas (2 dni)? Niestety natłok innych spraw nie pozwolił mi zrobić wszystkiego na czas.

Patbox
Patbox
DoreK
DoreK α-tester v3

Dziś późnym wieczorem dam znać, od 31 grudnia nie ma mnie w domu 😦

Aylin

@DoreK Daj znać czy wszystkie nieścisłości są już naprawione, a przejdę do wydania środków dla Patboxa :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

Potwierdzam naprawienie wszelkich nieścisłości :)

Aylin

Rabat w wysokości 75PLN został już wydany Patboxowi :slight_smile: