W ramach rozwijania transparentności względem klientów, chciałbym zapoczątkować comiesięczne wątki w których będą zamieszczane informacje z zazwyczaj mało istotnymi technicznymi aspektami jednak w niektórych przypadkach mogą mieć spore znaczenie np. aktualizacje aplikacji.
Przykładem może być wadliwa aktualizacja na Hostingu WWW. Załóżmy że obsługa instaluje łatki PHP i DirectAdmina, z naszej perspektywy wszystko wygląda okej ale przypuśćmy że dla kilku klientów powoduje to nieprzewidziane utrudnienia bo korzystają z usługi w nietypowy sposób. Jeśli w momencie aktualizacji opublikuję wiadomość że miała miejsce aktualizacja składnika X, społeczność będzie w stanie szybciej dość do tego co się stało i dlaczego.
Takie wątki co miesiąc to rozwiązanie problemu tworzenia całego wątku tylko dla informacji np. z jedną linią w stylu "Zaktualizowałem wersję PHP z X na Y na Hostingu WWW". Treść jest przydatna ale nie na tyle aby miała dedykowany wątek :slight_smile: Podobnie mamy teraz z "Nagrodami" dla użyszkodników czyli wątki z banami na dany miesiąc. Od strony obsługi to też zawsze forma dziennika co się zmieniło i kiedy.
Mam nadzieję że to się przyda. W razie czego gdy ktoś na forum zada mi pytanie z problemem technicznym od strony lvlup to będę w stanie podlinkować do danego postu 😏
Zamierzony efekt końcowy to szybsza diagnoza i usuwanie nietypowych usterek.